TV tipy na 1. sviatok vianočný

Čo si pozrieť na 1. sviatok vianočný? Máme pre vás zopár zaujímavých tipov!

25.12.2021 06:55
Rozprávková cesta koníka Hrbáčika Foto:
Rozprávková cesta koníka Hrbáčika.
debata

Mária Terézia, 25. 12., 20.30, Jednotka

Diváci sa konečne dočkali – na Jednotku prichádza záverečná časť historickej minisérie Mária Terézia. Od poslednej odvysielanej časti sa posunieme o pätnásť rokov dopredu, kde budeme sledovať osudy panovníčky a jej detí. S tými má totiž veľké plány – chce rozšíriť vplyv habsburskej monarchie do celej Európy.

Mária Terézia. Foto: RTVS
Mária Terézia Mária Terézia.

Na pozadí historických udalostí ani tentoraz nebudú chýbať búrlivé emócie – láska, nenávisť či smútok. A, samozrejme, intrigy. V záverečnej časti seriálu sa predstavia Táňa Pauhofová, Peter Kočiš, Maroš Kramár či rakúska herečka Ursula Strauss. Réžie sa ujal Robert Dornhelm. Pre prísne protipandemické opatrenia sa natáčalo výhradne v Česku – vo Valticiach, Miloticiach, Slavkove, Kroměříži a v okolí Prahy.

Vládkyňa zla 2, 25. 12., 16.30, JOJ

Od udalostí prvého filmu ubehlo päť rokov. Zloriana, kráľovná čiernej mágie, si spolu so svojou krstnou dcérou Aurorou spokojne žije obklopená čarovnými bytosťami. Aurora si má čoskoro vziať princa Filipa a spečatiť tak mier medzi ľuďmi a kúzelnými tvormi. Nanešťastie dôjde k sporu medzi Zlorianou a Filipovou matkou, čo napokon vyústi do ďalšej vojny.

Vládkyňa zla 2. Foto: JOJ
Vládkyňa zla 2 Vládkyňa zla 2.

Zloriana prvýkrát v živote spozná iných príslušníkov svojho druhu a objaví v sebe dosiaľ nepoznané stránky. Vo veľkolepom boji sa napokon jeho účastníci naučia dôležitú vec – že nenávisť nie je riešením. Zloriana okrem toho musí prekonať svoje obavy a nedôveru voči ľuďom a nechať Auroru, aby šla za svojím šťastím.

Rozprávková cesta koníka Hrbáčika, 25. 12., 20.30, Markíza

Rozprávková cesta koníka Hrbáčika je remake slávnej ruskej rozprávky. Hlavnou postavou je prostoduchý farmársky syn Ivan, ktorému sa všetci vysmievajú. Jedného dňa číha spolu so svojimi bratmi na páchateľa, ktorý zanecháva v obilí zvláštne kruhy. Je ním čarovná biela kobyla, ktorú Ivan po naháňačke zachráni pred utopením, a tak sa rozhodne odmeniť ho.

Rozprávková cesta koníka Hrbáčika. Foto: Markíza
Rozprávková cesta koníka Hrbáčika Rozprávková cesta koníka Hrbáčika.

Daruje mu dva ušľachtilé čierne kone a k tomu zvláštneho malého koníka s obrovskými ušami a škaredým hrbom, ktorý má magické schopnosti, vie rozprávať a lietať. Hrbáčik sa tak čoskoro stane Ivanovým verným spoločníkom, vďaka ktorému zvládne splniť cárove na prvý pohľad neriešiteľné úlohy a získa si srdce princeznej, ktorú si panovník vybral za nevestu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #TV tipy