Harry Potter slávi 20. narodeniny spomienkovým špeciálom

Zdá sa, akoby to bolo len včera, no uplynulo už 20 rokov od premiéry prvého filmu o najslávnejšom čarodejníkovi sveta. Pri príležitosti okrúhleho výročia snímky Harry Potter a Kameň mudrcov vytvorila produkčná spoločnosť Warner Bros. Unscripted Television v spolupráci s Pulse Films a oceňovanou producentkou Casey Patterson retrospektívny špeciál s názvom Harry Potter 20 rokov filmovej mágie: Návrat do Rokfortu.

30.12.2021 08:00
Harry Potter Foto:
Traja hlavní hrdinovia sa po rokoch stretnú v Rokforte.
debata

Okrem troch hlavných protagonistov – Daniela Radcliffa (Harry Potter), Emmy Watson (Hermiona Grangerová) a Ruperta Grinta (Ron Weasley) sa v dokumente objavia aj Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrangeová), Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Tom Felton (Draco Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black) a mnoho ďalších.

Divákom sa prihovoria aj režiséri ako Chris Columbus, ktorý režíroval prvé dva filmy, alebo David Yates, ktorý okrem štyroch filmov o Harrym Potterovi režíroval aj všetky snímky o fantastických zveroch. Verní fanúšikovia kúzelníckej série sa môžu tešiť na úplne nové rozhovory s hercami, ktorí sa prvýkrát od nakrúcania posledného filmu vrátili do Rokfortu.

Oficiálny trailer k špeciálu.

„Je vzrušujúce sledovať, ako sa herci vracajú ,domov' do pôvodných kulís Rokfortu, kde pred 20 rokmi začínali. Vzduch priamo praská nábojom mágie. Všetci sú napätí a tešia sa, že budú môcť svojich fanúšikov vziať na výnimočnú a osobnú cestu, ktorú prežili pri nakrúcaní týchto neuveriteľných filmov,“ povedala producentka a držiteľka piatich nominácií na cenu Emmy Casey Patterson.

„Premiéra filmu Harry Potter a Kameň mudrcov bola začiatkom neuveriteľnej cesty a bolo naozaj úžasné sledovať, ako sa tento pozoruhodný svet vyvíjal,“ povedal Tom Ascheim, riaditeľ Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics.

Filmový Harry Potter má 20 rokov

Diváci milujú všetkých osem filmov o čarodejníkovi Harrym Potterovi a jeho priateľoch, ktoré sa postupne dostávali na filmové plátna v rokoch 2001 až 2011. Pozrite sa, ako sa postupne menili Harry, Hermiona a Ron.

Fotogaléria
Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým...
Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým...
+8Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) bol prvým...

„Program je poctou všetkým, ktorým tento kultúrny fenomén zmenil život – od talentovaných hercov a členov štábu, ktorí do tejto výnimočnej filmovej série dali kus seba, až po vášnivých fanúšikov, ktorí aj po dvadsiatich rokoch udržujú ducha tohto sveta nažive.“

Špeciál bude mať premiéru 1. januára 2022 na HBO Max.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Harry Potter #špeciál