Výber z filmovej tvorby Ivana Reitmana. Hlasujte, ktorý film je váš najobľúbenejší

Rodák z Komárna sa počas svojej kariéry podieľal na niekoľkých úspešných snímkach, ktoré kraľovali najmä osemdesiatkam a deväťdesiatkam minulého storočia. Ktorý film je váš najobľúbenejší?

15.02.2022 12:53
Režisér Ivan Reitman. Foto: ,
Režisér Ivan Reitman.
debata

Krotitelia duchov (1984)

Zrejme najznámejší Reitmanov režisérsky počin, Krotitelia duchov, zaznamenal vo svete obrovský úspech. Sleduje príbeh štyroch doktorov, ktorí sa rozhodnú stať sa lovcami duchov. Hororová komédia sa v roku 1989 dočkala pokračovania, v roku 2016 remaku s ženským obsadením a minulý rok nového dielu, ktoré režíroval Reitmanov syn Jason.

Trailer k filmu Krotitelia duchov z roku 1984.

Dvojičky (1988)

V akčnej komédii z roku 1988 si Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito zahrali nezvyčajné dvojičky. Zatiaľ čo Schwarzeneggerov Julius je úspešným výsledkom genetického experimentu, jeho brat Vincent je nevydareným kriminálnikom. Spoločne sa rozhodnú nájsť svoju matku, o ktorej im dovtedy tvrdili, že zomrela pri pôrode. Počas svojho pátrania sa zapletú do nejedného problému.

Trailer k filmu Dvojičky z roku 1988.

Dave (1993)

V tejto komédii z politického prostredia je hlavný hrdina Dave, ktorého stvárňuje Kevin Kline, občasným dvojníkom prezidenta USA. Keď počas radovánok dostane hlava štátu infarkt, Dave je poverený jeho plným zastupovaním.

Trailer k filmu Dave z roku 1993.

Junior (1994)

Aj v tejto snímke si úlohu protagonistu zahral Schwarzenegger – tentoraz je zapáleným vedcom Alexandrom Hesse, ktorý pracuje na preparáte priaznivo ovplyvňujúcom tehotenstvo. Keď mu jeho projekt zrušia, rozhodne sa pokračovať na vlastnú päsť a testovať liek sám na sebe. Čoskoro na sebe začne pozorovať príznaky tehotenstva.

Trailer k filmu Junior z roku 1994.

Šesť dní, sedem nocí (1998)

Robin (Anne Heche) letí so svojím priateľom Frankom (David Schwimmer) na týždňovú dovolenku na ostrov Makatea. Na ceste ich sprevádza pilot v strednom veku Quinn (Harrison Ford) a jeho mladá priateľka Angelica (Jacqueline Obradors). Vďaka nešťastiu, ktoré ich postihne, skončí Robin s Quinnom na opustenom ostrove.

Trailer k filmu Šesť dní, sedem nocí z roku 1998.

Moja superbývalka (2006)

Keď Matt (Luke Wilson) začne chodiť so sympatickou Jenny (Uma Thurman), zdá sa, že im to bude klapať. Jenny má však jedno tajomstvo – je superhrdinkou, ktorú všetci poznajú ako G-Girl. Keď na toto tajomstvo Matt príde, ich vzťah sa náhle skomplikuje.

Trailer k filmu Moja superbývalka z roku 2006.

Hlavne nezáväzne (2011)

V romantickej komédii Hlavne nezáväzne stvárňuje Ashton Kutcher Adama, ktorému už prekáža nezáväzný vzťah s Emmou (Natalie Portman). Očakáva totiž viac, než len sex. Na druhej strane Emma si zakladá na tom, aby išlo len o to a o nič viac. Ako sa to napokon skončí?

Trailer k filmu Hlavne nezáväzne z roku 2011.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #anketa #úmrtie #režisér #Ivan Reitman #filmografia