Cenu nezávislých filmov Spirit Awards vyhral film Temná dcéra

Film Temná dcéra, ktorý natočila režisérka Maggie Gyllenhaalová podľa knihy Elleny Ferrante, získal ocenenie pre najlepšiu snímku počas nedeľného odovzdávania cien nezávislých filmov Spirit Awards. Gyllenhaalová dostala aj cenu za najlepšiu réžiu a scenár. Informovala o tom agentúra AP.

07.03.2022 14:00
The-Lost-Daughter-Netflix-2 Foto:
Olivia Colman vo filme Temná dcéra. Herečka môže získať aj Oscara.
debata

Najlepšou zahraničným filmom sa stal japonský film Drive My Car, ktorý je tiež nominovaný na Oscara. Ako najlepší dokument bol ocenený film Summer of Soul (… alebo Keď sa revolúcia nesmela vysielať) o kultúrnom festivale v newyorskom Harleme v roku 1969.

Film Temná dcéra možno vidieť na streamovacej platforme Netflix.

Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe získala Taylour Paigeová za film Zola, ktorý sa inšpiroval známym twitterovým vláknom, ktoré opisuje výlet čašníčky Zoly so striptérkou menom Jessica na Floridu. Cenu pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe dostal Simon Rex, ktorý si zahral bývalú pornohviezdu vo filme Red Rocket.

Drajv maj kár je najlepším cudzojazyčným filmom.

Za najlepší výkon vo vedľajšej úlohe bol ocenený nepočujúci herec Troy Kotsur, ktorý so snímkou ​​V rytme srdca uspel aj pri nedávnom udeľovaní cien amerického Združenia filmových a televíznych hercov (SAG) a patrí k favoritom na Oscara.

Drajv maj kár Čítajte viac Recenzia: Muž, ktorý stratil svoju ženu

Spirit Awards, ktoré sa obvykle udeľujú vo veľkom stane na pláži v južnej Kalifornii, sa často pokladajú za predzvesť najprestížnejších hollywoodskych ocenení, Oscarov. Aby mohol byť film nominovaný na Spirit Awards, nesmie jeho rozpočet prekročiť 22,5 milióna dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Maggie Gyllenhaal