Súťaž Cineama predstaví tvorbu neprofesionálnych filmárov

V Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre sa aj tento rok zídu neprofesionálni filmári na súťažnej prehliadke amatérskych filmov Cineama. Regionálne kolo 30. ročníka podujatia sa bude konať v priestoroch KOS.

22.03.2022 13:00
Poltár, kino Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Posledným termínom na prihlásenie súťažných prác je 25. marec. Postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby Cineama je podľa organizátorov najstarším a najprestížnejším podujatím svojho druhu na Slovensku.

„Ponúka možnosť verejnej prezentácie amatérskej filmovej tvorby a pomáha vyhľadávať talentovaných tvorcov. Zároveň im vytvára priestor na rozvoj ich tvorivosti i technickej zdatnosti,“ uviedlo KOS.

Súťaž je určená deťom, mládeži a dospelým. Svoje diela môžu súťažiaci posielať do kategórií animovaný film, hraný film, dokumentárny film, publicistika, experiment a videoklip. Súťaží sa v regionálnych, krajských a napokon v celoštátnom kole.

„Prihlásené diela hodnotia odborné poroty zložené z aktívnych profesionálov z radov filmových tvorcov, teoretikov, publicistov a pedagógov odborných škôl s adekvátnou dlhoročnou praxou,“ pripomenuli organizátori.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #súťaž #Cineama