Herec Sean Penn je opäť na Ukrajine, rozbieha tam svoje humanitárne projekty

Hollywoodsky herec Sean Penn je opäť na Ukrajine, kde chce pomáhať s charitatívnymi programami pre vojnových utečencov. Informovala o tom v utorok verejnoprávna stanica BBC.

29.03.2022 10:30
LA Premiere of "Flag Day" Foto: ,
Herec a režisér Sean Penn so má v pláne rozšíriť na Ukrajine programy neziskovej organizácie CORE.
debata

Penn so svojím tímom má v pláne rozšíriť na Ukrajine programy neziskovej organizácie CORE (Community Organized Relief Effort), založenej v roku 2010, a spolupracovať pritom s miestnymi úradmi.

Sean Penn na stretnutí s ukrajinským... Foto: Instagram V. Zelenského
Sean Penn Sean Penn na stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

V pondelok Penn v tejto súvislosti absolvoval stretnutie s gubernátorom Ľvovskej oblasti Maxymom Kozyckým. Vo svojom tweete, ktorým o schôdzke s gubernátorom informoval, vyzval svojich sledovateľov, aby finančne prispeli na konto CORE.

Sean Penn Čítajte viac Sean Penn nakrúca film o vojne na Ukrajine

V čase, keď sa 24. februára začala invázia ruských jednotiek na Ukrajinu, bol Penn v jej hlavnom meste Kyjev, kde nakrúcal dokumentárny film. Následne – podobne ako tisíce vojnových utečencov – absolvoval cestu do Poľska, pričom časť z nej aj pešo.

Odvtedy sa jeho charitatívna organizácia angažuje pri poskytovaní ubytovania a vzdelávania pre ukrajinských utečencov v Poľsku.

Oscar hederova Čítajte viac Filmová recenzentka: Oscarové sú opäť ženy!

Začiatkom minulého týždňa Penn vyhlásil, že dá roztaviť obe sošky Oscarov, ktoré počas svojej kariéry dostal, ak americká filmová akadémia nepozve ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby sa prihovoril k účastníkom galavečera spojeného s udeľovaním týchto prestížnych filmových cien.

Podľa amerického webu CNET americká filmová akadémia zatiaľ nereagovala na jeho žiadosti o komentár, či bol Zelenskyj vôbec pozvaný, aby prostredníctvom videokonferencie vystúpil ako rečník.

Služobník ľudu, Volodymyr Zelenskyj Čítajte viac Komediálny seriál so Zelenským ide na dračku

Ako je známe, Zelenského príhovor v rámci galavečera neodznel a samotný Penn sa na ňom nezúčastnil – bol už totiž na Ukrajine. Predstaviteľka jeho štábu pre CNET uviedla, že Penn oscarový večer ani nesledoval.

Penn sa so Zelenským stretol vo februári a aj v prvých dňoch ruskej invázie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sean Penn #vojna na Ukrajine