Rezník naplnil svoj projekt, skonštatovali členovia Rady RTVS

Hoci sa niektoré veci dali určite urobiť lepšie, pozitívnu ekonomickú faktografiu i realizáciu množstva rozvojových projektov v predchádzajúcom päťročnom období RTVS nemožno prehliadnuť. Členovia Rady RTVS to na svojom stredajšom rokovaní konštatovali pri hodnotení odpočtu plnenia Koncepcie riadenia a rozvoja RTVS súčasného generálneho riaditeľa Jaroslava Rezníka. Zhodli sa tiež, že Rezník svoj projekt dokázal naplniť.

27.04.2022 16:58
debata (1)
Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS. Foto: RTVS
Genralny riaditel RTVS Jaroslav Reznik Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.

Predseda Rady RTVS Igor Gallo na základe faktov vychádzajúcich z programového i ekonomického odpočtu skonštatoval, že verejnoprávny vysielateľ sa za Rezníkovho pôsobenia kvalitatívne posunul. „Či sa už súčasný riaditeľ rozhodne znovukandidovať alebo nie možno povedať, že Jaroslav Rezník dostal RTVS do dobrej kondície,“ skonštatoval Gallo vyzdvihujúci plnenie všetkých hlavných úloh RTVS.

20200716 rtvs 003714948 Čítajte aj Mediálny výbor schválil výzvu pre kandidátov na šéfa RTVS

Členka Rady, odborníčka v oblasti ekonómie, Jarmila Mikušová zvýraznila schopnosť súčasného manažmentu hospodáriť s účtovným ziskom napriek pretrvávajúcemu problému financovania RTVS „bez viditeľnej snahy zákonodarcov urobiť v tejto oblasti systémovú zmenu“. Mikušová ocenila efektívny výber koncesionárskych poplatkov vrátane vymáhania starých dlhov, rast reklamných príjmov i úspešnosť eurofondových projektov s ich perspektívou pre budúcnosť RTVS. „Jaroslav Rezník zvládol aj úlohu krízového manažéra v období pandémie ochorenia COVID-19. Dobré hospodárenie potvrdil aj Najvyšší kontrolnú úrad (NKÚ), ktorý pri kontrole neidentifikoval závažné porušenia, len procesné chyby,“ upozornila Mikušová.

stv, rtvs, televizia, studio, media, Čítajte aj Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo má opäť RTVS

Podpredseda Rady RTVS Martin Kákoš zvýraznil spustenie nových televíznych programových služieb. Ocenil Rezníkovu snahu udržiavať a rozvíja verejnoprávny formát. „Napriek tomu RTVS v konkurenčnom boji nezaznamenala zníženie, ale, naopak, zvýšenie sledovanosti i dôveryhodnosti,“ upozornil Kákoš.

Pripomenul zároveň aj turbulentné obdobie, ktoré sa týkalo napätých vzťahov v sekcii spravodajstva v úvodnej časti Rezníkovho mandátu. Kákoš zároveň skonštatoval, že toto napätie ovplyvňovali aj politické tlaky, ktoré sa na manažment i samotnú inštitúciu vyvíjali. Myslí si tiež, že vtedajšia nie celkom zvládnutá komunikácia zo strany vedenia bola pre manažment poučením do budúcnosti.

20200716 rtvs 003714948 Čítajte aj Ministerka Milanová: Novela o RTVS je stále na stole

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník nastúpil do tejto pozície na začiatku augusta 2017. Či sa bude uchádzať o pokračovanie mandátu a predloží svoju kandidatúru v aktuálne zverejnenej výzve zatiaľ nepotvrdil ani nevylúčil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS