V krimi trileri Premlčané sa v hlavnej úlohe predstaví Karel Roden

Na tému premlčaných zločinov upozorňuje nový český krimi triler s názvom Premlčané, v ktorom si hlavnú úlohu zahral Karel Roden. Snímka zaznamenala úspech na viacerých medzinárodných festivaloch, do slovenských kín príde 2. júna. TASR o tom informovala Lucia Muráriková z distribučnej spoločnosti Bontonfilm.

24.05.2022 16:00
Premlčané Foto:
Karel Roden v snímke Premlčané.
debata (1)

„Scenár som prečítal jedným dychom. Musím povedať, že ten formát bol pre mňa nový, je úplne iný, ako boli filmy, v ktorých som hral doteraz,“ uviedol k filmovej novinke Roden. „Je to jednoducho skvelý film,“ reagoval herec na správy o oceneniach thrilleru z filmových festivalov.

Premlčané si priviezol ceny napríklad z festivalov v Los Angeles, Florencii, Barcelone či v Londýne. Roden získal ocenenie v kategórii najlepší herec na filmovej prehliadke v New Yorku.

Trailer k filmu Premlčané.

Snímka odkryje dávny, takmer zabudnutý zločin. Dej sa odohráva v priebehu jedného letného večera. Karel Roden sa ako tajomný muž Radek vracia po dvadsiatich rokoch na pár hodín do Prahy, aby tu našiel istú mladú ženu a raz a navždy sa vyrovnal s minulosťou.

V pátraní mu pomáha ambiciózna rozhlasová moderátorka (Barbora Bočková), ktorá jeho príbeh zaradí do svojej živej nočnej šou. Chcela mať vo vysielaní senzáciu, ale na jej zdesenie v priamom prenose vypláva na povrch vražda. Postupne je do príbehu vtiahnutá aj pražská kriminálka a ďalší aktéri dávno zabudnutých udalostí. Začína sa napínavý súboj o čas a o spravodlivosť.

Karel Roden Masaryk Čítajte viac Českí herci Ondřej Vetchý a Karel Roden majú 60 rokov

Vo vedľajších úlohách sa predstaví Igor Bareš, Vilma Cibulková či Vladimír Kratina.

Podľa režiséra Roberta Sedláčka ide o prvý film v česko-slovenskej kinematografii, ktorý sa odohráva takmer v reálnom čase. „Za tú hodinu a pol prejdú v príbehu štyri hodiny,“ prezradil Sedláček. „Diváci sa môžu tešiť na thriller plný záhad, tajomstiev, silných emócií aj na prekvapivé rozuzlenie,“ uzavrel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #Karel Roden #krimi #Premlčané