Padla prvá klapka filmu Kurz lezenia pre začiatočníkov

Michaela Čobejová sa v týchto dňoch pustila do nakrúcania nového romanticko – dobrodružného filmu. Príbeh úspešných päťdesiatnikov, ktorý sa odohráva v očarujúcom prostredí hôr chorvátskeho ostrova Hvar a slovenských Tatier, sľubuje napätie, zábavu, ale najmä lásku. Diváci sa okrem obľúbenej herečky môžu tešiť aj na Adyho Hajdu, či uznávaného českého herca Ivana Franěka.

25.05.2022 11:00
Michaela Čobejová Foto:
Pre Michaelu Čobejovú je to tretia veľká produkcia.
debata

Kurz lezenia pre začiatočníkov v réžii Samuela Spišáka je inšpirovaný skutočnými ľuďmi a udalosťami, ktoré zažili jeho tvorcovia na miestach, kde sa snímka práve nakrúca.

„Hovorila som si, že by bola škoda, keby z tohto príbehu nevznikol romantický film. Dôležité však je, aby sa námet páčil nielen mne, ale aby som našla podporu aj niekde inde, film predsa nie je úplne lacná záležitosť,“ prezrádza herečka, autorka námetu a producentka.

Po úspešnej romantickej komédii Pani dokonalá a seriáli Som mama je to pre Michaelu Čobejovú tretia veľká produkcia.

Pod scenár sa spolu s ňou podpísali Ivan Čobej, Lukáš Obermajer, dramaturgom je Stanislav Dančiak a za hlavnou kamerou stojí Lukáš Teren.

Po boku herečky sa objaví český herec Ivan Franěk žijúci v Ríme, ktorý spolupracuje s najväčšími európskymi režisérmi – Paolom Sorrentinom (Veľká nádhera), Milanom Cieslarom (Colette), Lambertom Sanfelicem (Chlór) či dokonca Lucom Bessonom (Anna). Diváci s ho môžu pamätať taktiež z filmu Úsměvy smutných mužů.

Vo filme si v ďalších hlavných úlohách zahrajú aj mladí českí herci Jakub Štáfek (aktuálne známy z filmu Vyšehrad:Fylm) a Leona Skleničková (Tieňohra). „Stretli sme sa úplne cudzí ľudia, herci z rôznych krajín. Je to zvláštny pocit, väčšinou hrám s ľuďmi, ktorých poznám. Rozumieme si však a dobre sa nám spolu pracuje,“ dodáva Michaela Čobejová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Michaela Čobejová #Ady Hajdu #Ivan Franěk