Filmový gangster je mŕtvy. Americký herec Ray Liotta skonal vo veku 67 rokov

Známy americký herec Ray Liotta zomrel vo štvrtok v Dominikánskej republike, kde práve nakrúcal nový film Dangerous Waters. Podľa zahraničných médií potvrdili jeho smrť tamojšie úrady. Ako informovali americké médiá, skonal v spánku vo veku 67 rokov.

26.05.2022 23:22
Ray Liotta Foto:
Americký herec Ray Liotta.
debata

Raymond Allen Liotta sa narodil 18. decembra 1954 v Newarku v americkom štáte New Jersey. Bol sirota, keď si ho ako šesťmesačného adoptoval majiteľ obchodu s náhradnými autodielmi a mestská úradníčka, ktorí mu dali aj priezvisko. Biologickú matku spoznal až v čase, keď si už ako úspešný herec najal súkromného detektíva, aby ju vypátral.

Liotta vyštudoval umenie a herectvo na Univerzite v Miami, kde vystupoval predovšetkým v muzikáloch. Potom sa presťahoval do New Yorku a snažil sa presadiť vo filme. Pred kamerou debutoval v roku 1980.

Video k smrti Raya Liottu.

Celkovo nakrútil asi 90 televíznych a celovečerných snímok, z ktorých možno spomenúť napríklad Ihrisko snov, Mafiáni, Článok 99, Útek z Absolomu, Corrina, Corrina, Operácia Slon, V labyrinte smrti, Krajina policajtov, Turbulencia, Neznámy hosť, Pred svadbou nie!, Kokaín, Hannibal, John Q., Identita, Hazard, Divé svine, Čakanie na zázrak, Imigranti, Hranica, Bez dychu, Návrat domov či Manželská história.

Vo svojej najznámejšej úlohe vo filme Mafiáni.

Zo spomenutých filmov mu najväčšiu slávu priniesla úloha v gangsterskej dráme Mafiáni z roku 1990. Snímku slávneho režiséra Martina Scorseseho nominovali na šesť Oscarov a jedného i dostala. Samotný Liotta získal nomináciu na Zlatý glóbus za film Niečo divokého (1986).

Krstný otec, Marlon Brando Čítajte viac Krstný otec ohúril divákov aj gangstrov

Keďže často stvárňoval záporné postavy a do povedomia divákov sa zapísal ako „mafián“, sťažoval sa, že ho takto ľudia vnímajú, aj keď má v skutočnosti úplne inú povahu. „Za celý život som sa pobil iba raz… v siedmej triede, no každý si myslí, že som maniak,“ priznal s humorom herec, ktorý sa objavil v niekoľkých seriáloch a nahovoril i dokumentárne fil­my.

Po sympatickom hercovi s prenikavými modrými očami zostala snúbenica a 24-ročná dcéra Karsen z prvého manželstva.

V dráme Krajina policajtov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #film #úmrtie #úmrtia #Ray Liotta