Slovenský film je v Cannes úspešný! Ocenili scenár pripravovaného filmu Prievozník

Počas Festivalu v Cannes získal scenár Prievozník slovenského scenáristu Jána Koóša Zvláštnu cenu poroty ScripTeast za ostro odpozorované a kreatívne stvárnenie absurdného sveta a jeho hrdinov. TASR o tom informovala spoločnosť Alef Film & Media, ktorá projekt pripravuje.

27.05.2022 14:47
debata

Hrdinom komédie je 76-ročný džezmen a majiteľ pohrebného ústavu. Spolu so svojimi dvomi sestrami sa vydá hľadať stopy a identitu svojho otca.

„Na konci tejto road movie však nájdu, ako to už býva, aj niečo celkom iné,“ dodáva spoločnosť k filmu, ktorý pripravuje s podporou Audiovizuálneho fondu. Režisérom filmu bude Juraj Nvota.

Ján Koóš získal ocenenie za pripravovaný scenár... Foto: Screenshot
Ján Koóš Ján Koóš získal ocenenie za pripravovaný scenár Prievozník na festivale v Cannes.

Ján Koóš je scenárista a dramaturg. Štúdium začal na Akadémii umení v Banskej Bystrici a magisterské štúdium na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne (JAMU) ukončil práve scenárom k filmu Prievozník. Momentálne ho stále pripravuje. Ján v súčasnosti žije v Bratislave, kde pracuje ako scenárista, premietač v kine a dramaturg scenárov v Rozhlase a televízii Slovenska. Okrem filmov píše aj poéziu a poviedky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cannes #Juraj Nvota