Aňa Geislerová ako zaľúbená hlava štátu? Prezidentka príde do kín už v júni

Už o mesiac 30. júna sa v kinách objaví nová romantická komédia Prezidentka, ktorú podľa vlastného scenára nakrútil český režisér Rudolf Havlík. Hlavu štátu v nej stvárni Aňa Geislerová, jej muža snov Ondřej Vetchý a úlohu poradcu zobrazí Juraj Loj.

30.05.2022 13:00
Ana Geislerová/Prezidentka Foto:
Aňa Geislerová ako zaľúbená hlava štátu? Prezidentku uvedú v našich kinách už koncom júna.
debata

Film rozpráva príbeh o prezidentke Kataríne Čechovej (Anna Geislerová), ktorá má za sebou rok v úrade. Je zahltená prácou a program má každý deň nabitý na prasknutie. Občas by si chcela nerušene oddýchnuť bez pozornosti celej republiky.

„Chýba jej však istá miera slobody. V každom okamihu totiž nereprezentuje len seba, ale celú krajinu,“ hovorí o svojej filmovej postave Aňa Geislerová.

A tak sa Katarína jedného dňa sa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom prezlečení sa v noci potajomky vytratí zo svojho sídla. Nočné dobrodružstvo inkognito medzi bežnými ľuďmi sa jej zapáči. „Chceli by ste, aby sa nefiltrovalo každé vaše slovo. Chceli by ste, aby okolo vás na chvíľu nebol dav ľudí. Tomuto pocitu úplne rozumiem,“ ozrejmuje česká herečka.

Krst Zakliatej jaskyne Čítajte viac Ľubica Čekovská rubínmi pokrstila Solčanskej rozprávku Zakliata jaskyňa

Prezidentka sa zoznamuje so sochárom Petrom (Ondřej Vetchý), kvôli ktorému sa do mesta vydáva každú noc. Peter nemá ani potuchy, kto okúzľujúca žena, do ktorej sa zamiloval, v skutočnosti je. Situácia sa však vymkne spod kontroly a nočné výlety hlavy štátu sa prevalia. Katarína sa musí snažiť, aby si vybojovala právo na lásku, ktorá jej patrí rovnako ako inému človeku na svete.

Okrem hlavnej partnerskej dvojice a prezidentkinho poradcu sa vo filme objavia napríklad aj Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, alebo Vanda Chaloupková.

Herečka Anna Geislerová ako prvá česká...
Herec Ondřej Vetchý.
+2Herečka Anna Geislerová ako prvá česká...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Loj #Ondřej Vetchý #Aňa Geislerová #Rudolf Havlík