Titanic - najškodlivejší film všetkých čias?

Americký multimilionár Randy Gage opäť raz šokuje. Najnovšie označil kultový film Titanic, ktorý zbožňujú milióny ľudí na celom svete, za najškodlivejší kinematografický počin všetkých čias. Gage je v USA známy ako poradca mnohých milionárov, patrí do prvej desiatky najvplyvnejších osôb sieťového marketingu na svete. O Titanicu si myslí, že učí ľudí byť chudobnými.

26.06.2012 18:13
Jack a Rose v podaní Leonarda DiCapria a Kate... Foto:
Leonardo DiCaprio a Kate Winslet v Titanicu.
debata (2)

Podľa Gagea, autora množstva kontroverzných kníh, z ktorých sa takmer všetky sa stali bestsellermi, je Titanic najviac otupujúcou snímkou, ktorá bola kedy natočená. Posilňuje totiž obmedzujúce presvedčenia založené na strachu a nedostatku, ktoré má väčšina ľudí o peniazoch a úspechu. „Titanic vás na veľa možných úrovniach nasmeruje k presvedčeniu, že je vznešené byť chudobný. Bohatí ľudia sú nenormálni a peniaze sú zlé. A čím viac sa vám ten film páčil, tým viac sa vám tento program nedostatku vryl hlboko do povedomia,“ tvrdí.

Randy Gage si je vedomý toho, že mnohí ľudia tento film vnímajú ako najromantickejšiu lovestory, no tvrdí, že podvedome im je vštepované, akí sú bohatí ľudia nudní, že svoju dušu museli vymeniť a svoje šťastie predať za peniaze, že chudobní ľudia v podpalubí sa vedia lepšie zabávať a že hlavná hrdinka počas záchrannej akcie sebecky hodí náhrdelník v hodnote niekoľko miliónov dolárov žralokom namiesto toho, aby svoju vnučku zabezpečila na celý život.

Na jeseň príde poradca milionárov a autor niekoéľkých motivačných bestsellerov Randy Gage do susednej Českej republiky, 15. septembra sa predstaví na seminári v Prahe.

2 debata chyba