Christina Ricciová si zaspomínala na chúlostivé scény. Pamätáte si ju takto?

Aj keď sa nakrúcanie nahých scén vo filme môže zdať ako niečo atraktívne, pre samotných hercov je to často nepríjemné. V rozhovore pre prestížny časopis Variety to potvrdila i známa americká herečka Christina Ricciová. Ako priznala, aby uvoľnila atmosféru počas jedného filmovania, uchýlila sa k triku, ktorý by jej dnes už asi nedovolili.

27.06.2022 13:00
Christina Ricci Foto:
Herečka Christina Ricci už dnes sexuálne scény nenakrúca.
debata

„Raz som musela nakrúcať film, kde som bola dlhý čas nahá. To, čo ma najviac znepokojovalo, bolo, že iných ľudí znepokojovalo, že som nahá,“ opísala Ricciová v rozhovore s mladou herečkou Sydney Sweeneyovou, ktorá v súčasnosti žiari v dramatickom seriáli Eufória.

Christina Ricci v Ospalej diere Tima Burtona z...
Ricci v kultovom rodinnom filme Casper v roku...
+4Ricci v kultovom filmovom šialenstve Strach a...

„A tak som spravila niečo, čo by ste už teraz pravdepodobne nemohli urobiť – zostala som nahá. Povedala som: Nevzbudzujte vo mne divný pocit, ako by som bola tá, čo sa má hanbiť,“ vysvetlila 42-ročná herečka, ktorá pred kamerou debutovala už ako dieťa.

Na pľaci vraj zostala vyzlečená i počas prestávok, a tak sa bavila aj s kolegami a členmi filmového štábu. „Chcela som, aby na to všetci okolo mňa prestali reagovať, lebo potom by som zabudla, že som nahá. A fungovalo to. Bol to však jeden z mála prípadov, keď som sa pred kamerou naozaj cítila príjemne i nahá,“ dodala Ricciová.

Hoci nespresnila, pri ktorom filme sa to stalo, a nahých scén už počas kariéry nakrútila dosť, americké médiá sa domnievajú, že hovorila o trileri V reťaziach (2006), kde si zahrala po boku Samuela L. Jacksona a Justina Timberlakea. Stvárnila tam mladú ženu, ktorú v detstve sexuálne zneužívali a má povesť pobehlice. Pije a droguje, až kým sa jej svojským spôsobom nerozhodne pomôcť jeden starý farmár.

Herečka však upozornila, že prístup k intímnym filmovým scénam sa medzitým zmenil. Ženy sa už podľa nej môžu ozvať, keď im niečo prekáža. „Pamätám sa na jeden film, keď som na niečo povedala, že mi je to nepríjemné, a oni sa mi vyhrážali žalobou, ak to nespravím. Teraz by sa to už nestalo,“ porovnala hollywoodska hviezda.

Christina Ricci v roku 1991 vo filme Rodina... Foto: Profimedia
Christina Ricci Christina Ricci v roku 1991 vo filme Rodina Addamsovcov.

Ako dodala, sexuálne scény nenakrútila už niekoľko rokov. „Som vo veku, keď vás o ne už tak často nežiadajú. A naozaj ich ani nemám rada,“ priznala Ricciová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Christina Ricci #nahé scény