Aňa Geislerová hrá prezidentku. Bola vzorom Čaputová?

Známa česká herečka Aňa Geislerová sa objaví v novom českom filme Prezidentka. Je to romantická komédia predovšetkým o láske a hereckým partnerom Ane Geislerovej bude Ondřej Vetchý. Dávku vtipu filmu pridali česká herečka Veronika Khek Kubařová a jej slovenský kolega Juraj Loj, ktorí si zahrali tajomníkov hlavy štátu.

28.06.2022 07:00
debata (3)
Video
Aňa Geislerová hrá v novom filme prezidentku

Vo filme prezidentka hráte síce fiktívnu postavu, ale na Slovensku si ľudia určite budú myslieť, že film bol inšpirovaný našou skutočnou prezidentkou Zuzanou Čaputovou a budú vás s ňou porovnávať. Ako to bolo v skutočnosti?

Režisér Rudo Havlík mal tento nápad ešte dávno predtým, než bola pani Čaputová zvolená. Keď za mnou prišiel s nápadom, že budem hrať prvú českú prezidentku, pripadalo mi to vtipné. V tej dobe to bolo takmer sci-fi a provokatívne, vo vtedajšej situácii s našimi politikmi a naším prezidentom, takže ten film som chcela robiť. Teraz budú vo filme možno rezonovať iné veci, možno sme sa trafili do situácie, ktorú si ani neuvedomujeme. To už musia posúdiť slovenskí diváci.

Aňa Geislerova vo filme Prezidentka

Ako jej pristane rola hlavy štátu? Pozrite si fotografie

Fotogaléria
Anna Geislerová ako zaľúbená hlava štátu?...
Aňoa Geislerová ako prvá česká prezidentka v...
+4 Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý pri nakrúcaní...
Pozrite si trailer k filmu Prezidentka

Myslíte, že aj v Čechách sa dočkáte svojej prezidentky?

Bolo by to krásne, len si predstavte stretnutie slovenskej, maďarskej a českej prezidentky… Ale, ako hovorím, pohlavie nehrá rolu, bola by som vďačná za človeka s morálnou integritou a vnútornou láskavosťou, ktorý by nahradil zlo, čo tam máme.

Veľký rozhovor s herečkou Aňou Geislerovou si prečítate už onedlho.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Aňa Geislerová