V novinke King si zahralo aj autentické levie mláďa. Zvierací herec je už v Afrike

Do slovenských kín práve dorazil film, v ktorom si unikátne dobrodružstvo užije celá rodina. Spoločne s dvomi deťmi a ich starým otcom sa môžu diváci a diváčky vydať na cestu za záchranou uneseného levíčaťa. Podarí sa im ho dopraviť do rodnej Afriky? Dozvieme sa vo francúzskej snímke King, práve teraz na plátnach kín.

09.07.2022 11:00
continental film Foto:
Záber z filmu King, ktorý je jednou z noviniek premietaných v našich kinách.
debata

King je levíča, ktoré na letisku ujde pašerákom a nájde útočisko v dome Inès a Alexa. Brat a sestra vedia, že ich nový kamarát patrí do voľnej prírody a dostanú bláznivý nápad – vziať ho na jeho domovský kontinent. Situáciu im však komplikujú colníci, ktorí po uniknutom levíčati intenzívne pátrajú. Plán dvoch detí dostane reálne kontúry až vtedy, keď sa k ich dobrodružstvu pripojí Max, ich rozmarný dedko, ktorého dovtedy videli len niekoľkokrát.

Režisér David Moreau hovorí, že producenti za ním prišli s námetom práve vo chvíli, keď uvažoval o sfilmovaní skutočného príbehu z Londýna 60. rokov, kedy majitelia zakúpeného levíčaťa veľmi rýchlo zistili, že na život v meste priveľmi vyrástlo a rozhodli sa vrátiť ho do voľnej prírody. Možnosť vyrozprávať podobný príbeh v súčasnosti a s detskými hrdinami ho očarila. Výzvou však bolo nakrúcanie so samotným levím mláďaťom.

Detská hrdinka a leví hrdina filmu King. Foto: Continental film
thumbnail King 01 Detská hrdinka a leví hrdina filmu King.

„Náročné boli najmä situácie, keď som potreboval, aby levíča urobilo špecifickú vec v konkrétnom momente. S mladým, netrénovaným zvieraťom to bolo takmer nemožné,“ spomína tvorca, ktorý na plátne umne skombinoval skutočného levieho herca s jeho trikovo vytvoreným dvojníkom, ktorého má na svedomí digitálne štúdio VFX Mathematics.

Natalie Portman, Chris Hemsworth, thor 4. Čítajte viac Boh hromu opäť ovládne kiná. Tešíte sa na nového Thora?

Reálne levíča, ktoré si vo filme zahralo, sa už v tejto chvíli nachádza v africkej prírodnej rezervácii a do dospelosti teda vchádza v nespútanej divočine.

Rodinný film King, v ktorom nie je núdza o akčné sekvencie, naháňačky a napätie na ceste za vytúženým cieľom, prináša na plátna slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. 


© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cinemax #Continental film