Nomináciám na ceny Emmy vládne Boj o moc, bodovala aj Hra na kalmára

Dráma o intrigách v rodine mediálneho magnáta Boj o moc má veľkú šancu rozšíriť svoju zbierku ocenení potom, čo včera obdržalo 25 nominácií pre tohtoročný ročník amerických filmových cien Emmy. V hlavnej kategórii bude bojovať okrem iných s juhokórejským hitom Hra na kalmára, ktorý sa podľa agentúry AP stal prvým seriálom v inom ako anglickom jazyku nominovaným na najlepší dramatický seriál. Ted Lasso zase môže obhájiť víťazstvo medzi komédiami.

13.07.2022 12:02
boj o moc, Foto:
Seriál Boj o moc si tento rok vyslúžil najviac nominácií na ceny Emmy.
debata

Cenami Emmy sa už môžu pochváliť tiež tvorcovia Boje o moc, ktorí si v roku 2020 okrem prvenstva v hlavnej kategórii odniesli ešte ďalších osem ocenení. Seriál z dielne HBO, ktorý má za sebou štyri série, okrem toho tento rok aj pred dvomi rokmi zvíťazil na Zlatých glóbusoch a ocenenie v rovnakej súťaži získalo tiež niekoľko členov hereckého ansámblu. Dej sleduje vzťahy medzi členmi rodiny, ktorá riadi mediálny a zábavný konglomerát, a točí sa okolo otázok moci a peňazí.

Trailer k seriálu Boj a moc.

Podobné témy skúma Hra na kalmára, v ktorej svete ľudia z okraja kórejskej spoločnosti slúžia ako zdroj zábavy pre tých najmocnejších v krvavej hre o obrovskú peňažnú odmenu. Titul streamovacej služby Netflix si po minuloročnej premiére získal fanúšikov po celom svete a teraz aj 14 nominácií na ceny Emmy. Víťazi budú oznámení tradične na konci leta.

Okrem dvoch uvedených seriálov sú v hre o cenu pre najlepšiu drámu tiež Volajte Saulovi, Eufória, Ozark, Stranger Things, Odlúčenie a Yellowjackets. Spokojní môžu byť po včerajšom vyhlasovaní tiež tvorcovia temne humornej minisérie Biely lotos zasadenej do tropického rezortu, ktorá si vyslúžila 20 nominácií. Len o tri menej majú komédie Stále v kurze a Len vraždy v budove.

Trailer k seriálu Hra na kalmára.

Medzi komédiami je však s 20 nomináciami v najsilnejšej pozícii Ted Lasso od platformy Apple TV+, ktorý rozpráva príbeh trénera amerického futbalu v anglickom prostredí. Seriál vyrovnal výkon z minulého ročníku, kedy za ním nakoniec putovala aj cena za najlepší herecký výkon v komédii pre Jasona Sudeikisa.

Za najlepšiu drámu bola vlani vyhlásená Koruna, seriál Netflixu o britskej kráľovskej rodine, pričom dominanciu streamovacích služieb podtrhlo víťazstvo Dámskeho gambita medzi minisériami.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Televízia #Emmy