Prezident USA Joe Biden: Nichelle Nicholsová bola priekopníkom javiska a obrazovky

Prečítajte si oficiálne stanovisko amerického prezidenta Joea Bidena k úmrtiu herečky Nichelle Nicholsovej, ktorá stvárnila Nyotu Uhuru v Star Treku.

03.08.2022 12:09
Biden Foto:
Americký prezident Joe Biden.
debata

"V Nichelle Nicholsovej stratil náš národ priekopníka javiska a obrazovky, ktorá redefinovala, čo je možné pre čiernych Američanov a ženy.

Dcéra pochádzajúca z robotníckej rodiny z Illinois prvýkrát zdokonalila svoje herecké a spevácke remeslo v Chicagu predtým, než sa vydala na turné po USA a svete, na ktorom vystupovala s Dukeom Ellingtonom a dávala život slovám Jamesa Baldwina.

Nichelle Nicholsová Čítajte viac Zomrela herečka Nichelle Nicholsová. V pôvodnom Star Treku stvárnila Uhuru

Počas vrcholenia hnutia za ľudské práva zničila stereotypy a stala sa prvou čiernou ženou, ktorá si zahrala hlavnú úlohu v televíznej relácii so svojím prelomovým stvárnením Lt. Uhury v pôvodnom Star Treku. S definujúcou dôstojnosťou a autoritou pomohla vyrozprávať ústredný príbeh, ktorý pretvoril vedecké snahy a objavy. A v tomto odkaze pokračovala tým, že spolupracovala s NASA, aby umožnila generáciám Američanov z každého prostredia dosiahnuť ku hviezdam aj mimo nich.

Náš národ je navždy zaviazaný inšpiratívnym umelcom ako je Nichelle Nicholsová, ktorí nám ukazujú budúcnosť, v ktorej sú jednota, dôstojnosť a rešpekt základnými kameňmi každej spoločnosti."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Star Trek #Nichelle Nichols