Vica Kerekes si v novom filme Indián zahrá sexi potvoru. Splnila si sen

Pripravovaný film Indián je plný českých, slovenských a poľských hereckých hviezd. V hlavnej úlohe Karel Roden ako workoholik a náčelník Biely jeleň, jednu z hlavných ženských rolí si zahrala sexi Vica Kerekes.

20.08.2022 12:00
1 plagat Indian Foto:
Plagát k filmu Indián.
debata

Sympatická herečka Vica Kerekes je obľúbená nielen na Slovensku ale aj v Česku a v Maďarsku. Vždy túžila po filmovaní s českou legendou Karlom Rodenom, ktorý hrá vo filme dvojúlohu. Vica sa v česko-slovensko-poľskej komédii predstaví ako potvora a negatívnu úlohu si veľmi užila.

„Keď mám po prečítaní scenára dobrý pocit a chuť pracovať, tak viem, že je to dobré znamenie. A tento scenár má pre mňa zmysel aj vďaka tomu, že sa v ňom stretávajú rôzni ľudia a ich názory. Niektorí chcú hlavne kariéru, úspech a peniaze a potom je tu zase iná skupina ľudí, ktorí ten život chcú prežiť inak. A dôležité pre nich je to, že na svete nie sú sami. A to sa mi práve veľmi páčilo, že v scenári dochádza k stretu týchto dvoch svetov,“ prezradila o novom filme Vica Kerekes.

Indián - trailer k filmu

Režisérom filmu Indián je Tomáš Svoboda. Scenár napísali Tomáš Svoboda a Patrizio Gente. Za kameru sa postavil na Českého leva nominovaný David Ployhar. „S Vicou sa nám spolupracovalo výborne! Okrem toho, že je skvelá herečka, tak je aj prijemná a inteligentná žena so zmyslom pre humor. Jej smiech je veľmi chytľavý. Jej šarm a krivky zaujali nejedny mužské ale i ženské oči,“ prezradil spoluscénarista a producent filmu Patrizio Gente.

Herečka Vica Kerekes stvárnila hlavnú negatívnu... Foto: NK Factory
Vica Kerekes Herečka Vica Kerekes stvárnila hlavnú negatívnu postavu vo filme Indián. Na snímke s Martinom Myšičkom.

Vica hrá postavu finančnej riaditeľky Jany a jej partnerom vo filme je Martin Myšička. „Hneď na začiatku mi tvorcovia povedali, že budem hlavnou negatívnou postavou. A a to ma neskutočne potešilo, pretože som ich veľmi nehrala. Často sa hovorí, že hrať kladnú alebo sympatickú postavu nie je taká výzva, takže ja som sa na túto úlohu nesmierne tešila. Vďaka herectvu som mohla zažiť veľa iných životov, nielen ten svoj, a niekedy mám vďaka tomu pocit, že som na svete už snáď najmenej sto rokov. Negatívnu rolu si naplno vychutnávam, ale je dôležité nájsť pravdu danej postavy. Musím sa do nej hlavne absolútne prevteliť, a nie ju odsudzovať. Snažím sa vžiť sa do jej situácie a pochopiť, prečo tak premýšľa,“ hovorí Vica o svojej postave vo filme Indián.

1 plagat Indian Čítajte viac Karel Roden ako filmový Indián

Všestranná herečka je už stálicou v žánri komédie, všetci si ju pamätajú z filmov Nestyda, Muži v nádeji či Zejtra napořád. Fanúšikovia ju často označujú za sexsymbol. „Nemusela som pre to nič urobiť. Len byť prirodzená, neobávať sa vydať zo seba všetko a nehanbiť sa. Každá žena má v sebe rôzne polohy, raz potrebujeme byť romantické a inokedy zasa dračice. Každá z nás to má v sebe, len ja to možno až tak neriešim a som slobodnejšia,“ vysvetlila.

Karel Roden ako zmätený Indián namiesto rátania... Foto: Martin Schubert
Karel Roden film Indián Karel Roden ako zmätený Indián namiesto rátania peňazí objíma stromy. Na snímke s Martinom Myšičkom.

Komédia Indián sa odohráva v súčasnosti. Ondřej (Karel Roden) je arogantný workoholik a nekompromisný obchodník, ktorý vlastní úspešnú a veľkú firmu. Hlavným zmyslom jeho života sú peniaze. Bohatý investor z Nebrasky chce na okraji Prahy zafinancovať výstavbu luxusných rezidencií v indiánskom štýle. Cestou domov z Ameriky lietadlo prelieta nad indiánskym územím, kde sa pôvodní obyvatelia lúčia so svojim náčelníkom Bielym Jeleňom. Jeho duch nedopatrením vnikne do Ondřejovej mysle. Biely Jeleň v jeho hlave postupne zisťuje, že Ondřejov život je plný klamstiev, pretvárok a chýbajú mu hodnoty. Ponúka Ondrejovi pomocnú ruku na objavenie jeho lepšieho ja. Ondrej ale nič meniť nechce a tak sa začína zaujímavý a neúprosný súboj plný vtipných situácií.

Juraj Kemka film Indián Čítajte viac Kemka o novinke Indián: Na prvý pohľad sa môže zdať, že točíme normálny film, no nie je to tak

Do pôvodne česko-slovenskej koprodukcie sa zapojilo aj Poľsko. Vo filme žiaria uznávaní poľskí herci Daniel Olbrychski, Marta Zmuda Trzebiatowska, Magdalena Niec a Przemyslaw Kapsa. V ďalších úlohách sa objavia známe mená ako Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Štěpánka Fingerhutová, Jaroslav Dušek, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anka Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Martin Pechlát, Zdeněk Maryška, Tomáš Matonoha, Eva Landlová, Zuzana Kraváriková, Oliver Oswald a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmová novinka