Eva Mores, doktorka Denisa z Nemocnice, hrá v novom filme Terezy Nvotovej

Doktorka Denisa Antalová je jednou z hlavných postáv v seriáli Nemocnica. Jej predstaviteľka Eva Mores pochádza zo Žiliny, kde účinkovala v Mestskom divadle Žilina vo výnimočnej hre Bezzubatá. Onedlho ju uvidíme v kine v novom slovenskom filme režisérky Terezy Nvotovej Svetlonoc, ktorý už stihol zožať medzinárodný úspech.

22.08.2022 06:00
debata
Video
Herečka Eva Mores o svojej seriálovej postave aj o novom filme Svetlonoc.

V seriáli Nemocnica hráte zodpovednú doktorku, ktorá má však o sebe silné pochybnosti a vo vzťahoch má problémy. V akých situáciách ju uvidíme v novej sérii?

Doktorka Denisa Antalová to má v živote komplikované, lebo sama vyšla z komplikovaného rodinného zázemia. Stále stojí na rozhraní medzi svojím morálnym kódexom a vlastným ľúbostným príbehom. Teším sa, že v nových častiach seriálu, ktoré práve teraz natáčame, ju diváci uvidia v trocha iných polohách a verím, že to ocenia.

Eva Mores ako anesteziologička Denisa Antalová... Foto: Marian Ďatko, TV JOJ
Eva Mores Nemocnica Eva Mores ako anesteziologička Denisa Antalová v seriáli Nemocnica.

V žilinskom divadle ste v predstavení Bezzubatá hrali Smrť. Aké to bolo predstavenie?

Divadelnú hru Bezzubatá režíroval vynikajúci režisér Eduard Kudláč, autorom textu je fantastický dramatik Miklós Forgács. Hrala som Smrť, ktorá stratila svoje zuby – rezáky – preto je Bezzubatá. Prišla o to, čo robí zubatú zubatou. Je to náročná hra plná metafor s nesmierne asociatívnym textom. Keď sa mu divák odovzdá, môže mať z hry skvelý zážitok. Škoda, že ju už nehráme, bolo to dobré predstavenie.

Marek Majesky civilna Čítajte aj Marek Majeský: Postava, ktorá irituje, diváka zdvihne z gauča

Hráte jednu z dvoch hlavných postáv vo filme Svetlonoc, ktorý slovenskí diváci ešte nevideli, ale už zožal úspech na medzinárodnom festivale. Má to byť mysteriózna dráma, ak nie priamo horor?

Horor to nebude, aj keď mysterióznosť v ňom je – na to, aby podčiarkla hlavnú tému filmu. Svetlonoc nastavuje zrkadlo spoločnosti, ktorá je zviazaná predsudkami. Na pozadí príbehu mladej ženy, ktorá pátra po svojich koreňoch, sa otvárajú rôzne súvisiace témy ako myslenie obmedzené tradíciou, feminizmus a podobne.

Herečka Eva Mores stvárňuje aj jednu z dvoch... Foto: Marian Ďatko, TV JOJ
eva mores civilne foto Herečka Eva Mores stvárňuje aj jednu z dvoch hlavných postáv v novom filme Svetlonoc, ktorý príde do kín v septembri.

Som veľmi rada, že takýto film vznikol, považujem ho za dôležitý najmä v našich končinách. Nečakala som však, že bude svojou témou dôležitý aj v zahraničí: svetovú premiéru mal na medzinárodnom festivale v Locarne, čo je jeden z najprestížnejších filmových festivalov, a získal tam prvú cenu vo svojej kategórii. Na Slovensku bude mať premiéru na konci septembra a dúfam, že sa divákom bude páčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Eva Mores