Svojej priateľke chcel zjesť rebro. Nový dokument približuje tajomstvá hercovej rodiny

Dokumentárna séria s názvom House of Hammer, ktorú vysiela stanica Discovery+, odhaľuje tajomstvá rodiny známeho herca Armieho Hammera.

08.09.2022 12:20
House of Hammer Foto:
Dokumentárna séria House of Hammer mala premiéru 2. septembra na Discovery+.
debata (1)

Armie Hammer je známy zo snímok ako Smrť na Níle, Rebeka, Daj mi svoje meno či Sorry To Bother You. Už minulý rok sa začali objavovať prvé správy o tom, že čelí niekoľkým obvineniam zo sexuálneho zneužívania. Nešlo však len o znásilnenia – Hammer sa mal dopustiť aj nekonsenzuálnych BDSM praktík či kanibalizmu.

Z charizmatického muža nebezpečný manipulátor

Jedna z jeho bývalých priateliek uviedla, že ju v roku 2017 brutálne znásilňoval vyše štyroch hodín. Okrem toho jej niekoľkokrát udrel hlavou o stenu. „Myslela som si, že ma zabije,“ uviedla pre portál Page Six.

Courtney Vucekovichová, autorka aplikácie Flashd a jeho ďalšia obeť, prišla s ešte šokujúcejším tvrdením. „Povedal mi, že mi chce zlomiť rebro, opiecť si ho a zjesť ho.“ Vucekovichová sa však podobné poznámky rozhodla prehliadať. „Hovorí mi, ‘Chcem si z teba odhryznúť.’ Ak som mala nejakú malú ranku na ruke, cmúľal ju alebo lízal.“

Len prednedávnom sa Armie Hammer objavil vo... Foto: SITA/AP, Rob Youngson/20th Century Studios via AP
Film Review - Death on the Nile Len prednedávnom sa Armie Hammer objavil vo filme Smrť na Níle.

Hammer bol podľa nej na začiatku vzťahu očarujúci, čoskoro sa však jeho správanie zmenilo na obsesívne a manipulatívne. „Vysaje z vás všetko dobro, čo vo vás zostalo. To je to, čo mi urobil. Dávala som a dávala a dávala, až kým to bolelo.“ Navyše s ňou herec trávil všetok čas a ak spolu náhodou neboli, neustále jej písal správy.

Po ukončení ich vzťahu začala mal Vucekovichová problémy s psychickým zdravím – záchvaty paniky a symptómy PTSD (posttraumatická stresová porucha, pozn. red).

Herec všetky tieto tvrdenia odmietol. „Nebudem reagovať na tieto hlúpe tvrdenia, ale vo svetle týchto krutých a falošných online útokov proti mne nemôžem teraz s čistým svedomím opustiť svoje deti na štyri mesiace, aby som išiel natáčať film v Dominikánskej republike. Lionsgate ma podporuje a ja som im za to vďačný,“ povedal herec.

Následkom týchto obvinení opustil Hammer produkciu filmov Shotgun Wedding a Next Goal Wins, seriálov The Offer a Gaslit, a broadwayskej inscenácie The Minutes. Okrem toho ho prestala zastupovať talentová agentúra WME aj jeho dlhoročný publicista.

Herec Armie Hammer. Čítajte viac Exmilenka herca Hammera o drsných praktikách, palici aj zuboch! Manželka je v šoku

Losangeleská polícia prípad vyšetruje. Hovorca Okresnej prokuratúry Los Angeles, Greg Risling, pre Page Six povedal: „Špeciálne pridelený prokurátor spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní počas toho, ako pokračujú vo vyšetrovaní.“

„Keď orgány činné v trestnom konaní ukončia vyšetrovanie a predložia prípad našej kancelárii, vykonáme hodnotenie a podáme trestné oznámenia, ktoré budú podložené dôkazmi,“ dodal.

Andrew Brettler, Hammerov právnik, však pre magazín Variety uviedol: „Nikdy z toho nebol prípad. Veľa ľudí si myslí, že bol. Nikdy nedošlo k súdnemu sporu, nikdy k trestnému konaniu. Médiá sú touto záležitosťou posadnuté. Nikdy to neprešlo do súdneho sporu alebo k trestnému obvineniu proti komukoľvek. Bola to mylná predstava.“

Prehnitý klan Hammerovcov

Na Discovery+ mala 2. septembra premiéru dokumentárna séria s názvom House of Hammer, ktorá odhaľuje temné tajomstvá rodiny, z ktorej herec pochádza. Jeho teta Casey Hammerová, ktorá dokument produkuje a sama v ňom aj vystupuje, uviedla: „Chcem pomôcť vybudovať komunitu a nechať ich, aby sa cítili bezpečne.“ Podľa nej za sebou Armie zanechal niekoľko obetí, ktoré potrebujú pomoc vyrovnať sa s tým, čím si prešli.

„Keď som sa z médií dozvedela, čo o Armiem niektoré ženy hovoria, vôbec som sa tomu nezačudovala. Len som si povedala ‘Aha, tak je to tu, ďalší prehnitý muž z rodu Hammerovcov’.“

Trailer k dokumentárnej sérii House of Hammer.

V rodine Hammerovcov dochádzalo k multigeneračnému zneužívaniu. „Len preto, že máte peniaze, privilégium a moc, neznamená to, že nemôžete niesť zodpovednosť za to, čo ste urobili,“ povedala Casey Hammerová.

„Už tým, že sa narodil do našej rodiny, bol odsúdený k tomu, aby sa stal monštrom. Pohlavné zneužívanie bolo a je v rodine Hammerovcov bežným spôsobom života. Sama som bola v detstve roky zneužívaná svojimi mužskými príbuznými, dokonca aj vlastným otcom.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #dokument #Armie Hammer #kanibalizmus