Herečka Gina Lollobrigida si zlomila stehennú kosť. Dnes podstúpi operáciu

Diva povojnového talianskeho filmu Gina Lollobrigida (95) si pri páde vo svojom dome zlomila stehennú kosť a potrebuje operáciu. V nedeľu o tom informovali talianska tlačová agentúra ANSA a denník La Repubblica, ktoré sa odvolali na herečkinho právnika.

12.09.2022 10:00
Gina Lollobrigida Foto: ,
Gina Lollobrigida v Ríme v roku 2008.
debata

Legenda svetovej kinematografie absolvuje operáciu v pondelok v nemocnici v Ríme, napriek svojmu pokročilému veku a problémom so srdcom, píše agentúra DPA.

Lollobrigda bola v 50. a 60. rokoch 20. storočia jednou z najslávnejších herečiek Talianska a dokonca ju označovali za „najkrajšiu ženu na svete“.

Objavila sa vo filmoch s veľkými hollywoodskymi hviezdami. Trhákmi sa stali aj jej talianske filmy Chlieb, láska a fantázia, či Chlieb, láska a žiarlivosť (oba s Vittoriom De Sicom), Rimanka alebo Fanfán Tulipán.

Po kariére pred filmovými kamerami začala dráhu fotografky a sochárky.

V posledných rokoch sa okolo nej rozpútala rodinná hádka a sudca ju vyriešil tak, že tejto deväťdesiatničke určil poručníka.

Gina Lollobrigida Čítajte viac Gina Lollobrigida má 95 rokov! Pozrite si nesmrteľnú krásku na fotografiách

Napriek týmto neúspechom a prekážkam sa Lollobrigida uchádza o kreslo v nasledujúcich parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať 25. septembra.

Je kandidátkou radikálnej protestnej strany Zvrchované a ľudové Taliansko (Italia sovrana e popolare – ISP), ktorá chce okrem iného vystúpenie Talianska z Európskej únie, zrušenie meny euro a odchod z vojenskej aliancie NATO.

Horst Buchholz a Gina Lollobrigida v  Berlíne v...
Zľava: Burt Lancaster, Gina Lollobrigida a Tony...
+9Rok 1957 - Gina Lollobrigida vo filme  "Anna...

Lollobrigida sa narodila v roku 1927 neďaleko Ríma a medzinárodnú slávu jej priniesli filmy ako Zvonár u Matky Božej (1956), kde si zahrala po boku Anthonyho Quinna, či Šalamún a kráľovná zo Sáby (1959), v ktorom hrala s Yulom Brynnerom. Jej hereckými partnermi v iných filmoch boli aj Rock Hudson, Tony Curtis, Robert Alda, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Sean Connery, Errol Flynn, Humphrey Bogart či David Niven.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gina Lollobrigida