Mickey Rourke oslavuje 70. Kvôli čomu mal zlú povesť a s kým chystá nový film?

Herec a profesionálny boxer Mickey Rourke sa dnes 16. septembra dožíva 70 rokov. Nedávno sa nechal počuť, že súcití s Johnym Deppom, ktorý čelil obvineniam z domáceho násilia a medializovaný súd s bývalou manželkou napokon vyhral. “Tiež som bol v situácii, keď ma obvinili z niečoho, čo som neurobil," povedal Rourke. "Stálo ma to stratu práce vo filme na niekoľko rokov a spôsobilo mi to zlú povesť. Nakoniec pravda vyšla najavo - ale až vtedy, keď som prišiel o filmy a stratil prácu.”

16.09.2022 08:00
Mickey Rourke Foto:
Mickey Rourke s neodmysliteľnou cigarou.
debata (1)

Hviezda akčných filmov 80. rokov sa tiež vyrovnávala s obvinením, že sa k svojej exmanželke nesprával podľa slušného kódexu. Búrlivý a výčitkami okorenený vzťah mal s modelku Carré Otis. Stretli sa pri nakrúcaní filmu Zmyselná orchidea v roku 1989 a vzali sa v roku 1992. Rozvádzali sa koncom 90. rokov v zlom. Mickey bol údajne násilný a manželku zneužíval.

Obvinenia však neboli dokázané a po rokoch sa ich herec striasol, no jeho povesť zlého chlapca zostala vďaka bulváru zapísaná v hollywoodskych historkách.

K Putinovým obdivovateľom patril aj americký...
Herec Mickey Rourke je nominovaný za výkon vo...
+12Film The Wrestler bodoval vďaka hereckému...

Rourke bol na začiatku 90. rokov sexsymbolom, za sebou mal filmy 9 a 1/2 týždňa s Kim Basinger či účinkovanie vo filme Štamgast, kde sa prevtelil do alterega Charlesa Bukowského, opilca Henryho Chinaskiho. S hereckou kolegyňou Faye Dunaway v roli alkoholičky Wendy sa v romantickej komédii rozhodli upiť k smrti. Tieto role im náramne dobre pasovali.

V roku 2005 sa Rourke objavil v komixovej kultovke Sin City – mesto hriechu v réžii bardov zlovestného žánru Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza a autora predlohy Franka Millera. Najväčšmi mu však pristala rola profesionálneho bitkára vo filme Wrestler. O vyťaženie Rourkeovho hereckého potenciálu sa tu postaral režisér Daren Arronofsky. Ich filmu priznali kvality aj na festivale v Benátkach, kde získal hlavnú cenu. Za stvárnneie hlavnej úlohy v športovej dráme o vyslúžilom wrestlingovom bojovníkovi, ktorý zasvätil celý život vášni v ringu bol Mickey Rourke nominovaný na Oscara a získal Zlatý glóbus v kategórii najlepší herec v hlavnej úlohe.

Ako to už býva zvykom, akční svalovci majú na konte aj nominácie na populárne filmové anticeny Zlatá Malina a s bývalou manželkou si ich obaja zaslúžili práve za erotickú drámu Zmyselná orchidea.

Jessica Alba Čítajte viac Nezávislé ceny ovládol Wrestler, objektívy lákala krásna Alba aj Diaz

Rourke ani ako čerstvý sedemdesiatnik nelení. Najnovšie prisľúbil účinkovanie vo filme The Palace Romana Polanského.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Polanski #Mickey Rourke