Attila Mokos miluje postavy s anomáliou

Attila Mokos hrá v novom slovenskom filme Piargy hlavnú mužskú postavu - gazdu na sklonku 30. rokov minulého storočia. Dedinské prostredie preňho nie je cudzie, ani zvyky a práce okolo gazdovstva, pochádza z malého mestečka. Musel sa však skamarátiť s koňmi a naučiť sa ich kočírovať.

25.09.2022 09:00
debata
Video

Jeho postava gazdu je negatívna, ale práve to sa mu na nej páči. „Mám rád postavy, ktoré sú niekde na periférii alebo majú v sebe určitú anomáliu. Zlo, dobro aj pravda majú viac tvárí a ja ako herec musím rozuzliť aj charakter zlého človeka, nájsť v ňom tú ‚jeho pravdu‘, jeho pohľad na svet. Keď herec neuverí svojej postave, neveria mu ani diváci,“ hovorí Attila Mokos. Hľadanie postavy gazdu v Piargoch bolo preňho dobrodružstvo, ako priznáva.

film PIARGY plagat Čítajte viac Milostný príbeh o nejasnej vine, zakázanej láske a krutom treste. Piargy sú skvelý folk horor

Vo filme je témou aj zakázaná láska či konflikt medzi otcom a synom. „Myslím, že to môže osloviť aj dnešných divákov. Pretože stále platí, že ak si nevšímame krivdy a neprávosti okolo nás, stane sa niečo zlé. Ak neodčítame mikroznaky nejakých anomálií či nemorálnosti, môže dôjsť aj k najhoršiemu. V tom je veľký výkričník aj dnes, aby sme mali otvorené oči a všímali si, čo sa deje,“ vyzýva herec Attila Mokos.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #film #rozhovor #Attila Mokos #Piargy