Na 38. ročník Agrofilmu prihlásili tvorcovia z 24 krajín 91 filmov

Rozmanitý svet poľnohospodárstva, neobyčajného vidieka, trvalo udržateľného využívania zdrojov, potravinárstva, ale aj vedy a výskumu predstaví medzinárodný filmový festival dokumentárnych filmov Agrofilm 2022.

27.09.2022 18:00
ovce, hory, poľnohospodárstvo Foto:
Slovensko sa už viac ako tri desaťročia predstavuje svetu cez festival Agrofilm ako kultúrna krajina, ktorej súčasťou je aj poľnohospodárstvo.
debata

Hlavným organizátorom festivalu je Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra Výskumný ústav živočíšnej výroby v Lužiankach. Po dvoch rokoch poznačených protikovidovými opatreniami sa uskutoční opäť prezenčnou formou, informovali organizátori. Festival sa uskutoční v Nitre od 3. do 8. októbra.

Na aktuálny 38. ročník Agrofilmu prihlásili tvorcovia 91 filmov z 24 krajín. Do hlavnej súťaže postúpilo 34 filmov, z ktorých bude vyberať víťazov medzinárodná porota. Festivalové filmy si budú môcť záujemcovia pozrieť na 12 miestach v rámci celého Slovenska.

Premietania sa uskutočnia okrem Nitry aj vo Zvolene, v Bratislave, Košiciach, Brezne a Trnave. Vybrané filmy bude možné sledovať aj online. Súčasťou festivalu sú sprievodné podujatia. Ambasádorkou festivalu sa stala Zuzana Smatanová.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #film #Agrofilm