Belmondo sa vráti k filmu gangsterskou komédiou

Muž a jeho pes, tak sa volá film z roku 2008, v ktorom si po dlhej odmlke zahral Jean-Paul Belmondo. Zdalo sa, že úloha starca, ktorý skončí na ulici a spoločnosť mu robí iba jeho pes, je clivou rozlúčkou filmovej hviezdy so strieborným plátnom. Veď Belmondo v roku 2001 utrpel mozgovú príhodu, po ktorej čiastočne ochrnul, a navyše mu už ťahá na osemdesiatku. Lenže legendárny francúzsky herec sa k nakrúcaniu vráti. Známy režisér Claude Lelouch mu totiž ponúkol hlavnú úlohu v gangsterskej komédii Les Bandits manchots.

07.08.2012 11:54
Jean-Paul Belmondo, Barbara Gandolfi, Zlatá palma Foto:
Jean-Paul Belmondo s partnerkou Barbarou Gandolfi po prevzatí čestnej Zlatej palmy, ktorú mu udelili na festivale v Cannes.
debata

Príbeh snímky sa bude krútiť okolo partie starých zločincov a nakrúcanie sa má uskutočniť v Paríži a Normandii. Zatiaľ však nie je jasné kedy. V každom prípade, Belmondo už s Lelouchom v minulosti spolupracoval na filmoch Cesta rozmaznaného dieťaťa (1988) alebo Bedári (1995).

V 60. rokoch minulého storočia, keď hercova sláva prudko stúpala, ho zase Lelouch obsadil do projektu Muž, ktorý sa mi páči. Belmondovo meno už malo cveng aj vďaka príležitostiam, ktoré mu ponúkol režisér Jean-Luc Godard (Na konci s dychom, Bláznivý Petríček) alebo Philippe de Broca (Muž z Ria, Muž z Hongkongu). Neskôr do jeho filmografie pribudli tituly ako Borsalino, Manželia z roku II, Muž z Acapulca, Nenapraviteľný, Zviera, Zdochlinári či Senzi finta.

Medzi oceneniami, ktoré Belmondo získal, je i Hercova misia zo slovenského Art Film Festu. Tabuľku so svojím menom pripevnil na trenčianskoteplický Most slávy v roku 2001.

debata chyba