Kevin Spacey si vydýchol. Súd zamietol žalobu zo sexuálneho obťažovania

Newyorský súd zamietol žalobu zo sexuálneho obťažovania, ktorú na amerického herca Kevina Spaceyho podal jeho kolega Anthony Rapp. Porota dospela k záveru, že 50-ročný Rapp nebol schopný dokázať, že sa ho Spacey dotýkal na intímnych miestach. Sudca Lewis Kaplan v dôsledku toho prípad zamietol.

21.10.2022 11:00
Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere. Foto: ,
Americký herec Kevin Spacey na archívnom zábere.
debata

Rapp tvrdil, že ho Spacey v roku 1986, keď mal len 14 rokov, sexuálne obťažoval počas večierku na Manhattane. Za ujmu požadoval odškodné vo výške 40 miliónov dolárov. Spacey (63) obvinenie kategoricky poprel. Vyhlásil tiež, že si je istý, že sa mu svoju nevinu podarí dokázať.

Britain Kevin Spacey Čítajte viac Kevin Spacey pred súdom odmietol, že chcel zviesť maloletého: Nie je to pravda, tvrdí

Spacey aktuálne čelí žalobe z viacerých prípadov sexuálneho napadnutia aj v Británii. Obvinený je tam zo štyroch prípadov sexuálneho napadnutia a z jedného núteného pohlavného styku bez súhlasu dotyčnej osoby.

Spaceyho úspešná herecká kariéra sa zastavila v roku 2017, práve po obvineniach z obťažovania zo strany Rappa a následne mnohých ďalších mužov. Herec všetky obvinenia odmieta. Spoločnosť Netflix s ním však v reakcii na ne ukončila spoluprácu na politickom seriáli House of Cards (Domček z kariet).

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Kevin Spacey #sexuálne obťažovanie