Americký herec Leslie Jordan zomrel pri autonehode

Americký herec a komik Leslie Jordan, známy zo seriálov Will a Grace či American Horror Story, zomrel pri autonehode na ceste do práce v Hollywoode. Mal 67 rokov. S odvolaním na hercovho agenta o tom informujú svetové médiá.

25.10.2022 11:00
Leslie Jordan Foto:
Leslie Jordan na snímke z roku 2021.
debata

„Svet je dnes bez lásky a svetla Leslieho Jordana rozhodne omnoho temnejší. Nielenže mal obrovský talent a bola radosť s ním pracovať, ale poskytol národu emocionálne útočisko v jednom z jeho najťažších období,“ uviedol v prehlásení Jordanov zástupca.

Herec bol v dobe koronavírusových lockdownov veľmi aktívny na sociálnych sieťach, čím oslovil aj mladšie generácie. Pravidelne zdieľal videá, v ktorých komentoval popovú hudbu, hovoril o živote či tancoval. Na Instagrame vďaka tomu získala okolo 5,8 milióna sledovateľov.

Polícia pre LA Times uviedla, že Jordan v pondelok ráno nabúral do budovy a bol na mieste mŕtvy. Či zomrel počas nárazu alebo havárii predchádzala zdravotná indispozícia, nebolo podľa polície bezprostredne jas­né.

Jordan sa narodil v meste Chattanooga v Tennessee v roku 1955 a v 12 rokoch sa v tomto hlboko konzervatívnom americkom štáte priznal svojej matke k homosexualite. „Povedal som matke, že si myslím, že sa niečo deje. Slovo gej som ani nepoznal,“ povedal vlani časopisu People.

Najlepšie momenty Leslieho Jordana v seriáli Will a Grace.

„Nevytiahla bibliu, čo som si myslel, že urobí,“ poznamenal. Povedala: „Len sa naozaj bojím, že keď si vyberieš túto cestu, budeš zosmiešňovaný,“ dodal s tým, že po ňom matka chcela, aby svoj život držal v súkromí, ale že sa touto radou neriadil.

Po dokončení štúdia na univerzite v Tennessee sa v roku 1982 presťahoval do Los Angeles, kde vystriedal viacero rolí, kým získal prielomovú úlohu v seriáli Murphy Brown. Bol známy svojím malým vzrastom – meral len 1,5 metra – a často hral excentrické postavy.

Jeho sláva vzrástla, keď účinkoval v americkom sitcome Will a Grace v roli Beverlyho Leslieho, za ktorú v roku 2006 získal cenu Primetime Emmy udeľovanú televíznym seriálom vysielaním v USA v hlavnom vysielacom čase.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #Leslie Jordan