Krištáľové krídlo pozná porotcov 26. ročníka, avizuje aj novú kategóriu

Krištáľové krídlo, ktoré každoročne oceňuje významné osobnosti za ich mimoriadne počiny, pozná členov odborných porôt pre všetkých desať kategórií. "K stálym členom opäť pribudli nové mená. Zoznam sa oproti minulému ročníku rozšíril aj o porotu v novej kategórii populárna hudba," informujú organizátori 26. ročníka podujatia.

25.10.2022 16:00
emma drobna Foto: ,
Členkou poroty bude tento rok aj speváčka Emma Drobná.
debata

Aktuálne zloženie odborných porôt pre jednotlivé kategórie predstavila riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala. K niekoľkoročným členom poroty, akými sú Ján Ťapák, Ľuboš Šrámek, Marcel Merčiak či Richard Lintner, pribudli do radov odbornej poroty aj nové tváre.

O nominovaných a laureátoch Krištáľového krídla v aktuálnom ročníku budú rozhodovať aj Emma Drobná, Mária Čírová, Juraj Čurný, Petra Tóth, Evita Twardzik, Monika Mikulcová, Kamil Peteraj, Marek Mikúšek, Ľuboš Černák, Marián Turner, Vincent Štofaník, Peter Konečný, Ľuboš Machaj, Matej Ftáčnik či Ivan Peller. Predsedom veľkej poroty je Ján Bilinský.

„Zloženie poroty, v ktorej majú čestné miesta aj laureáti predchádzajúcich ročníkov, je pre nás každoročne kľúčové. Je totiž zárukou relevantných a hodnotných návrhov na nominácie a tiež istotou, že dokážeme vybrať tých, ktorí si ocenenie za daný rok najviac zaslúžia,“ konštatuje Srkala.

O laureátoch ocenenia rozhoduje veľká porota zložená zo samostatných odborných porôt v každej z desiatich kategórií. Aj v tomto ročníku udelí veľká porota zložená z predsedov jednotlivých porôt mimoriadnu cenu, ktorú udeľujú osobnostiam za celoživotné dielo, mimoriadny úspech v zahraničí alebo iný výrazný počin v hodnotenom roku.

Tradične sa do projektu môže zapojiť aj široká verejnosť a zasielať návrhy na nominácie za uplynulý rok prostredníctvom online formulára zverejneného na webstránke Krištáľového krídla. Nominačná kampaň prebieha tento rok do 20. novembra.

Odovzdávanie cien a priamy prenos z galavečera sa uskutoční na jar 2023.

debata chyba
Viac na túto tému: #Krištáľové krídlo