Vrchol slávy Ivety Bartošovej. Seriál o živote známej speváčky má úspech... a pokračovanie

Minulý rok mala na streamovacej platforme Voyo premiéru miniséria s názvom Iveta, ktorá mapovala život speváckej legendy Ivety Bartošovej. Trojdielny seriál mal medzi divákmi úspech, tvorcovia sa preto rozhodli natočiť ďalšiu sériu. Tá by mala byť dostupná už v prvej polovici roku 2023.

29.10.2022 10:00
Anna Fialová, Iveta Bartošová Foto:
Herečka Anna Fialová ako speváčka Iveta Bartošová v pôvodnom seriáli Iveta z produkcie VOYO Originál.
debata

Natáčanie nových dielov prebieha práve v týchto dňoch. Tvorcovia sa rozhodli venovať ére zlatých 90. rokov. Ide o obdobie, počas ktoréto tvorila Iveta Bartošová pár s hudobným a podnikateľským magnátom Ladislavom Štaidlom.

Po období materskej pauzy, počas ktorej sa venovala ich spoločnému synovi, sa Iveta vracia na pole hudby, kde slávi vrchol svojej kariéry. Získava ocenenie za ocenením aj hlavnú úlohu vo filme Jaroslava Soukupa s názvom Svatba upírů.

Okrem toho spieva v muzikálovom megahite Karla Svobodu Dracula a jej sólové albumy vychádzajú v obrovských nákladoch. Sláva má však aj svoju odvrátenú stránku – Iveta zažíva svoju prvú skúsenosť s bulvárom, ktorý sa zaoberá kauzou jej údajného únosu v roku 1994.

Anna Fialova ako Iveta Bartosova Čítajte viac Iveta Bartošová bola zjavenie. Vznikla o nej miniséria

„Prvá séria ukazovala Ivetu ako ľahko naivnú dievčinu z drsných Beskýd, ktorá túži po veľkej sláve a ešte väčšej láske,“ hovorí režisér a scenárista minisérie Michal Samir, a dodáva: „V tej druhej už sledujeme sebavedomú mladú ženu, ktorá postupne dosahuje všetko, po čom kedy túžila – má rodinu, kariéru, úspech. To všetko v čase, keď sa Československo ešte len učí, čo sú to bulvárne médiá a ako fungujú. S odstupom času je príznačné, že aktérkou jedného z prvých porevolučných škandálov, ktorý plnil titulné strany vtedajšieho bulváru, bola práve Iveta Bartošová.“

Trailer k pôvodnému seriálu Iveta.

„Osemdesiatky sa skončili, nastupujú iskrivé deväťdesiate roky,“ dopĺňa kreatívny producent Voyo Matěj Podzimek a uzatvára: „Rezne strieda popcorn a Iveta si plní sny. Vrátane toho najväčšieho, ktorý má už od detstva – spievať v Lucerne s Karlom Gottom.“

Aj túto sériu má na starosti režisér Michal Samir a tvorivý tím produkčnej spoločnosti Barletta Productions. Samir pripravoval seriál päť rokov. V úlohe Ivety Bartošovej sa opäť predstaví Anna Fialová, Ondřej Brzobohatý, ktorý stojí aj za hudbou v seriáli, stvárni Ladislava Štaidla, a Eliška Křenková Ivetinu sestru Ivanu.

Herečka Anna Fialová ako speváčka Iveta... Foto: Stanislav HONZIK/VOYO Originál
Anna Fialová, Vojtěch Vodochodský Herečka Anna Fialová ako speváčka Iveta Bartošová a Vojtěch Vodochodský ako Petr Sepéši v pôvodnom seriáli Iveta z produkcie VOYO Originál.

Prvá séria sa venovala jej speváckym začiatkom a zároveň zachytávala jej osudové stretnutie s Petrom Sepéšim. Ďalej sleduje, ako v roku 1987 získala svojho prvého Slávika, keď mala len 20 rokov. Potom ale došlo k veľkej tragédii, počas ktorej jej milovaný Petr zahynul na železničnom priecestí vo Františkových Lázňach.

„Chceli sme odpútať Ivetu od novinových titulkov a senzačných správ, od zjednodušeného videnia jej života a kariéry,“ povedal režisér.

Anna Fialová sa obávala prijať rolu Ivety Bartošovej, pretože sa bála, že bude príbeh spracovaný bulvárne. Presvedčilo ju však stretnutie s tvorcami a prečítanie scenára. Na túto úlohu sa pripravovala najmä sledovaním televíznych vystúpení a rozhovorov so speváčkou. Spolu s Vojtěchom Vodochodským, ktorý stvárňuje jej prvú lásku Petra, naspievala väčšinu piesní v seriáli.

„Dlho mi nedochádzalo, že som Sepéšimu taký podobný. Dokým mi neupravili pre natáčanie vlasy, zrazu to tam bolo. Dostal som k príprave viacero materiálov – pesničky, fotky, videá, mohol som študovať, kto Petr bol – ako premýšľal, hýbal sa a spieval,“ povedal Vodochodský.

Na stránke ČSFD má seriál Iveta v súčasnosti hodnotenie 62 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iveta Bartošová #seriál #speváčka