Rodinný film Malý Winnetou prináša dobrodružstvo z detstva náčelníka Apačov

Ako náčelníka kmeňa Apačov ho poznajú celé generácie divákov a diváčok. Winnetou je hrdinom série westernových kníh spisovateľa Karla Maya a kultových filmov, ktoré sa mnohým zapísali do sŕdc. Nemeckí tvorcovia na čele s režisérom Mikeom Marzukom teraz prichádzajú s príbehom z hrdinovho detstva, ktorým ho chcú priblížiť najmladšiemu publiku. Malý Winnetou práve prišiel do slovenských kín.

14.11.2022 08:30
Maly   Winnetou 01 Foto:
Film Malý Winnetou sa vracia do obdobia, keď mal slávny náčelník indiánskeho kmeňa dvanásť rokov.
debata

Dvanásťročný Winnetou to nemá ľahké. Chcel by všetkým naokolo ukázať, že má ozajstné predpoklady stať sa dobrým náčelníkom svojho kmeňa, ako jeho otec. Namiesto toho, aby mu dali šancu, mu však zavesia na krk Toma Silvera, osireného rovesníka, ktorého sám Winnetou odhalil ako zlodeja. Má naňho dávať pozor, kým ostatní rozhodnú, ako s ním za krádež naložia.

Samozrejme, udeje sa čosi nečakané. Tom naznačí, že by mohol mať informácie o stáde bizónov, ktoré sa tento rok odchýlilo od svojej obvyklej trasy, čo ohrozuje prežitie apačského kmeňa. Winnetou zacíti príležitosť, ako všetkým ukázať svoj ozajstný potenciál. Vydáva sa s Tomom a svojou deväťročnou sestrou Nšo-či na nebezpečnú cestu, ktorá preverí ich schopnosti, ale aj silu nezvyčajného kamarátstva.

Vinnetou, Old Shatterhand Čítajte viac Zakážu Vinnetoua? Mayovky sú vraj rasistické

Podarí sa im vypátrať bizóny a zachrániť tak kmeň Apačov? Dokážu napriek vzájomnej nevraživosti spolupracovať? A bude vôbec trojica detí schopná prežiť v neľútostnej divočine, alebo pri strete s podobne neľútostnou civilizáciou divokého západu?

Rodinný film Malý Winnetou, ktorý spája rokmi osvedčené ingrediencie nemeckej westernovej tradície s obľúbenými prvkami súčasnej tvorby pre detské publikum, nájdu fanúšikovia a fanúšičky práve teraz v slovenských kinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Winnetou #Karl May