FOTO VIDEO Princezná zakliata v čase bodovala na Netflixe. Čím prekvapí v druhej časti?

Česká fantasy rozpávka Princezná zakliata v čase sa stala najúspešnejšou českou rozprávkou roka 2020 (podľa divákov i kritikov) a dokonca jediným českým filmom v histórii, ktorý sa stal na mesiac najsledovanejším filmom na Netflixe. Onedlho príde do českých a slovenských kín pokračovanie Princezná zakliata v čase 2, v ktorom je hlavnou hrdinkou alchymistka Amélia (Eliška Kŕenková).

21.11.2022 13:19
princezna zakliata v case2 Foto:
Princezná Ellena (Natalia Germani), princ Ján z Calderona (Marek Lambora) a alchymistka Amélia (Eliška Křenková).
debata
Princezná zakliata v čase 2, trailer

Mágiu vo svete Oberona, kde sa príbeh odohráva, tvorí päť hlavných prvorún. Okrem prvoruny času, ktorá hrala ústrednú úlohu v prvom filme, sú to runy života, smrti, elementov a priestoru. Na scénu prichádza tajomný alchymista, ktorý chce prvoruny ovládnuť, a získať tak moc nad všetkou mágiou. Tomu chce zabrániť trio hlavných hrdinov z prvého dielu, princezná Ellena (Natalia Germani), Ján z Calderonu (Marek Lambora) a alchymistka Amélia (Eliška Křenková). Teraz však proti nim stojí zlo také mocné, že to bez pomoci nezvládnu. Spoja teda sily s alchymistami z kúzelného mesta Ayra.

Princezná zakliata v čase 2

Pozrite si zábery z novej rozprávky Princezná zakliata v čase 2.

Fotogaléria
Natalia Germani,  Eliska Křenková a Marek...
Marek Lambora ako rozprávkový princ.
+3K fantasy rozprávke patria aj pôsobivé exteriéry.

Hlavnú protagonistku Princeznej zakliatej v čase 2, alchymistku Améliu v podaní Elišky Křenkovej, diváci uvidia hneď dvakrát. „V pokračovaní sme nechceli opakovať rovnakú premisu deja ako v prvom diele. Preto sme sa rozhodli dať runu času Amélii, na ktorú má však teraz úplne odlišný účinok. Rozštiepi ju v čase – preto sa vo filme objavuje jej súčasná verzia, ale aj verzia z minulosti. Aj v druhom diele sa teda hráme s časom,“ hovorí režisér Petr Kubík, ktorý na filme pracoval spoločne s Lukášom Danielom Paríkom a Viktorom Krištofom.

Na ceste za alchymistami a bojom proti zlu bude Améliu okrem jej dvojníčky sprevádzať nielen manželský pár princezná Ellena (Natalia Germani) a princ Ján z Calderona (Marek Lambora), ale novo sa k hereckému ansámblu pripojil vo výraznej úlohe aj herec Vojta Kotek.

Okrem filmovej rozprávky vytvorili Lukáš Daniel Parík a Peter Kubík i knihu Princezna zakletá v čase: Povídky a svět, ktorá poodhaľuje minulosť postáv, obsahuje prehľad runových abecied, mapu rozprávkového sveta alebo beštiár. „Kniha predstavuje most medzi prvým a druhým dielom. Odhaľuje veci, ktoré v jednotke neboli, a na ktorých staviame v dvojke. Dalo nám to možnosť ísť v príbehu do hĺbky a vytvoriť plnohodnotný fantastický svet a reálne, uveriteľné postavy – hoci zasadené do rozprávkového príbehu,” prezrádza Lukáš Daniel Parík.

Natalia Germani Čítajte viac Z princeznej krásna nevesta! Natalia Germani zverejnila foto zo svadby, takto žiarila v bielej

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #český film