Pokračovanie filmu Avatar sprevádzajú po premiére pozitívne ohlasy kritikov

Naskrz pozitívne ohlasy kritikov sprevádzajú utorkovú celosvetovú premiéru pokračovania výpravnej sci-fi snímky Avatar. Dlho očakávaný film režiséra Jamesa Camerona Avatar: The Way of Water podľa nich ohromuje bezbrehou fantáziou aj dokonalými vizuálnymi efektmi, naopak mu vytýkajú slabší dej.

08.12.2022 08:00
Avatar: Cesta vody Foto:
Neytiri a Jake Sully v pokračovaní kinotrháku Avatar.
debata

V prvom diele bojoval domorodý kmeň Na'vi s ľudskými kolonistami ničiacimi jeho životné prostredie v očarujúcom svete Pandora. Pokračovanie sa odohráva o viac ako desať rokov neskôr, opäť v ňom vystupujú herci Sam Worthington a Zoe Saldanová ako Jake Sully a Neytiri – v súčasnosti rodičia piatich detí.

Herečka Zoe Saldana v kreácii Alexander McQueen...
Tvorcovia a herci z filmu Avatar: Cesta vody na...
+15Herec Sam Worthington a jeho manželka Lara...

Ich pokojný život v rajskej džungli naruší návrat ľudí, ktorá sa Sullyho snažia dopadnúť. Rodina preto prchá a hľadá útočisko u oceánskeho kmeňa Metkayina, kde sa musia rýchlo naučiť životu vo vode.

Podľa režiséra Guillerma del Tora nový Avatar „plný majestátnych záberov a emócií v epickom meradle“ a že režisér Cameron je momentálne „na vrchole síl“.

„Z technického a vizuálneho hľadiska som nikdy nič podobné nevidel. Je to ohromujúce. Možno až príliš ohromujúce. Niekedy mi unikala zápletka, pretože som hľadel na ryby z Pandory,“ napísal Mike Ryan zo serveru Uproxx.

Trailer k filmu Avatar - The Way of Water.

Za „vizuálne majstrovské dielo“ plné emócií a napínavej akcie považuje pokračovanie Avatara tiež Ian Sandwell z magazínu Digital Spy. Aj podľa neho ale film trpí „slabým príbehom a príliš veľkým počtom postáv“.

Film Avatar z roku 2009 je s celosvetovými príjmami vyše 2,9 miliárd dolárov najzárobkovejším filmom všetkých čias. Pokračovanie Avatar: The Way of Water je prvý zo štyroch dielov, ktoré majú postupne vyjsť do roku 2028. Dĺžkou tri hodiny a desať minút prevyšuje nový diel o celú polhodinu svojho predchodcu.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Avatar #James Cameron #Avatar: Cesta vody