RTVS si pripomenie Máriu Kráľovičovú

Mária Kráľovičová zomrela vo veku 95 rokov v pondelok 5. decembra v neskorých večerných hodinách v Bratislave. Posledná rozlúčka s hereckou legendou bude v pondelok 12. decembra. V tento deň Máriu Kráľovičovú pripomenie aj televízne a rozhlasové vysielanie.

09.12.2022 14:00
kralovicova Foto:
Mária Kráľovičová v Legende o láske v roku 1955.
debata
Nezabudnuteľné divadelné úlohy Maríny Kráľovičovej

Pripomeňte si divadelné postavy, ktoré stvárnila Mária Kráľovičová

Fotogaléria
Kráľovičová ako Marína a Jozef Šimonovič ako...
S Viliamom Záborským v shakespearovke Veselé...
+28Mária Kráľovičová v Legende o láske v roku 1955.

RTVS si pripomenie legendárnu herečku Máriu Kráľovičovú, ktorá bola nielen poprednou divadelnou umelkyňou, ale stála tiež pri zrode televízneho vysielania na Slovensku. Máriu kráľovičovú si RTVS uctí pripomienkou jej osobnosti a hereckého umenia vo viacerých programoch.

Mária Kráľovičová Čítajte viac Zomrela Marína. Mama ju kvôli divadlu vyšvácala čepcom

Jednotka odvysiela 12. decembra o 11.hodine priamy prenos z Poslednej rozlúčky s Máriou Kráľovičovou v Slovenskom národnom divadle.

Dvojka o 10.05 hodine uvedie dokumentárny film so spomienkami hereckej legendy …v slnečnom kúte svojej izby. O 10.30 hodine nasleduje portrét herečky Marína moja, teda tak sme my…

Zomrela Mária Kráľovičová

Pripomeňte si Máriu Kráľovičovú na fotografiách

Fotogaléria
Marína Kráľovičová.
Mária Kráľovičová chodí do postele s múdrymi...
+20Prvé štyri soboty sa bude cyklus Herecké...

V rozhlasovom vysielaní na vlnách Rádia Devín pripravilo o 7.50 hodine v prúdovom vysielaní Spomienka Františka Kovára na Máriu Kráľovičovú. O 9.50 hodine zaznejú verše Maše Haľamovej Kruhy na vode v interpretácii Márie Kráľovičovej. O 15.50 hodine v Ladení Rádia Devín zaznejú verše Jána Smreka Básnik a žena – V zasneženom parku, ktoré v roku 1957 recitovali Viliam Záborský a Mária Kráľovičová.

Martin Huba Čítajte viac Kúpať sa v sláve je tvrdá práca, no Marína Kráľovičová nikdy nebola zachmúrená. Na hereckú kolegyňu spomínajú Martin Huba a Richard Stanke

Rádio Regina o 19.30 hodine uvedie spomienky Márie Kráľovičovej v pásme Emila Benčíka Pohladkaj, pobozkaj, poteš.

Rádio Slovensko bude 12. decembra počas celého dňa prinášať informácie z Poslednej rozlúčky s Máriou Kráľovičovou v spravodajskom vysielaní a publicistike.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mária Kráľovičová