Zmena plánu, Henry Cavill odovzdal supermanský plášť

Herec Henry Cavill, ktorý stvárnil Supermana v každom filmovom príbehu o tejto komiksovej postave od roku 2013 (prvýkrát vo filme Muž z ocele) sa v koži najslávnejšieho superhrdinu štúdia DC na obrazovky v pripravovanom filme nevráti. Aj napriek tomu, že ešte v októbri ubezpečil fanúšikov, že si Supermana opäť zahrá on. Naposledy si obliekol kostým ako vedľajšia postava v komiksovke Black Adam (2022). Film má premiéru na HBO MAX v piatok 16. decembra.

16.12.2022 11:00
superman, henry cavill, Foto:
Henry Cavill "lietal" ako Superman od roku 2013.
debata

Cavill novinku oznámil v stredu prostredníctvom svojho instagramového účtu. Režisér a scenárista série Strážcovia galaxie James Gunn totiž píše nový supermanský príbeh, kde ústrednú postavu s ikonickým červeným plášťom situuje do skoršieho obdobia jeho života. Buduje vraj nový filmový vesmír, do ktorého zrejme Cavill nezapadá.

Rozhodnutie teda nepochádza od herca, ktorý už pred časom strašil fanúšikov, že ponuku obliecť kostým Supermana opätovne nepríjme.

”Nakoniec sa nevrátim ako Superman," napísal Cavill. "Po tom, čo mi štúdio povedalo, aby som oznámil svoj návrat v októbri, ešte pred ich prijatím do zamestnania, táto správa nie je najjednoduchšia, ale taký je život. Výmena stráží je niečo, s čím treba počítať a rešpektujem to. James a Peter (Safran) musia vybudovať vesmír. Prajem im a všetkým, ktorí sa podieľajú na budovaní nového vesmíru, veľa šťastia,“ napísal na Instagram a dodal, že jeho čas nosiť supermanský plášť už vypršal.

James Gunn sa pri “budovaní univerza” vrátil do obdobia, keď Superman pracoval v denníku Daily Planet a dal sa oslovovať Clark Kent. Tí, čo v 90. rokoch sledovali seriál, vedia, že pre svoju rozdvojenú identitu poriadne trpel.

O Gunnovej pripravovanej novinke zatiaľ veľa nevieme. “Začiatkom nového roka budeme môcť zdieľať zaujímavé informácie o našich prvých projektoch,“ napísal Gunn v stredu na Twitteri. „Je medzi nimi aj Superman. V počiatočných fázach sa náš príbeh zameria na skoršiu časť Supermanovho života, takže postavu nebude hrať Henry Cavill. Ale práve sme mali skvelé stretnutie s Henrym. Sme veľkí fanúšikovia a hovorili sme o mnohých vzrušujúcich možnostiach spolupráce v budúcnosti,” dodal filmár.

Ben Affleck Čítajte viac Zlaté maliny sú rozdané! Batman vs. Superman získal štyri

Gunn nastúpil do pozície generálneho riaditeľa DC Studios začiatkom novembra. Cavillovo vyjadrenie, že sa vráti ako Superman, zaznelo len pár dní pred tým. Britský herec zarmútil aj fanúšikov seriálu Zaklínač (Netflix). Treťou sériou, ktorá bude mať premiéru v lete 2023, účinkovanie v hlavnej úlohe končí. Ako dôvod uviedol „kreatívne rozdiely“. Jeden z najvychytenejších hollywoodskych hercov rozhodne nemá núdzu o ponuky. Najbližšie ho uvidíme v akčnom trileri Argille po boku popovej superstar Dua Lipa v réžii Matthewa Waughna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superman #Henry Cavill