Poriadne krvavým trailerom sa predstavuje horor Evil Dead: Vzostup zla

Sériu filmov Evil Dead, u nás uvádzanú aj pod názvom Lesný duch, netreba hororovým fanúšikom predstavovať. Populárna je už od osemdesiatych rokov a pred necelou dekádou si mohli aj slovenskí priaznivci v kinách vychutnať jej reštart. V najnovšom prírastku série sa podarí démonické sily nedopatrením prebudiť vo veľkomestskom bytovom komplexe, ktorého obyvateľom dajú poriadne zabrať.

06.01.2023 12:00
Evil Dead: Vzostup zla Foto:
Snímka z filmu Evil Dead: Vzostup zla.
debata

Prvý trailer dokazuje, že režisér a scenárista Lee Cronin prinesie na plátna kín nečakane krvavý príbeh o tom, že ani doma nie sme pred pekelnými mocnosťami v bezpečí. Tvorca rozpráva nový príbeh s novými postavami a pradávnym zlom, ktoré ich poriadne potrápi.

Večne rozcestovaná Beth sa v príbehu rozhodne po rokoch navštíviť svoju staršiu sestru Ellie, ktorá žije s tromi deťmi v stiesnenom byte v Los Angeles. Návštevu však preruší nečakaný objav tajomnej knihy Necronomicon, ktorá vyvolá prastaré zlo a v budove rozpúta peklo. Keď Ellie posadne neľútostný démon, jej blízki musia bojovať o prežitie a čeliť tej najhoršej verzii rodiny, akú si viete predstaviť.

trailer k filmu Evil Dead: Vzostup zla.

Čerstvo zverejnený trailer sa vyznačuje ponurou atmosférou, množstvom vizuálne podmanivých momentov, zvukov lámania kostí či hektolitrov vyliatej krvi. O slovo sa prihlási aj motorová píla, obľúbená rekvizita hororového žánru aj série Evil Dead.

Producentom filmu je sám režisér a scenárista pôvodnej série, známy Sam Raimi. Pochvaľnými slovami na režiséra menom Lee Cronin nešetril už pri jeho výbere a podľa prvých záberov to vyzerá, že zvesti o talente hororového tvorcu skutočne neklamali. Film Evil Dead: Vzostup zla prinesie 20. apríla do kín distribučná spoločnosť Continental film.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trailer #horor #Evil Dead #Lesný duch