Na dvere kín klope čierna komédia A potom prišla láska...

Keď šesťdesiatnička Kristína statí posledné zvyšky nádeje, rozhodne sa vycestovať, aby prebrala svoje životné útrapy s kartárkou na Vysočine. Film o láske a tarote A potom prišla láska... vstúpi do slovenskej distribúcie 12. januára spolu s predfilmom Zjavenie Jána v réžii Andreja Kolenčíka.

08.01.2023 14:00
a potom prisla laska Foto:
A potom prišla láska... bude v kinách uvedený s krátkym predfilmom Zjavenie Jána režiséra Andreja Kolenčíka.
debata

Film A potom prišla láska… v réžii Šimona Holého uviedli na vlaňajšom festivale v Karlových Varoch v súťažnej sekcii Proxima.

Scenár napísal s Pavlou Tomicovou, Sarou Venclovskou, Terezou Hofovou a Eliškou Soukupovou, kameramankou filmu je Jana Hojdová.

Psychologička Kristína (Pavla Tomicová) zúfalo hľadá lásku a šťastie. Rozhodne sa preto odísť so svojou dospelou dcérou Sárou (Sára Venclovská) na ozdravný víkend za kartárkou Zdenou (Tereza Hofová). Cez pochybné rodové liečenie a výklady kariet zistí viac nielen o svojom problematickom vzťahu k okoliu, ale aj k dcére a sebe samej. Príde na konci ozdravovania konečne aj láska?

Duchovia Inisherinu Čítajte viac Očakávané filmy roka 2023: Duna, Oppenheimer aj Duchovia Inisherinu

Rok po Zrkadlách v tme natočil Šimon Holý ďalší rýdzo nezávislý film o životných traumách nasvietených zo ženskej perspektívy. Opäť sa opiera o vzácne autentické dialógy, aby ukázal, že láska ľahšie prichádza k tým, ktorí dokážu mať radi aj sami seba, píše vo festivalovom buletine Martin Horyna.

Šimon Holý nakrútil krátke filmy Odraz světla na zdi (2014), SAN (2014), Všechno (2016), stredometrážny Málo lásky (2016) a na konte má dva celovečerné hrané filmy Zrcadla ve tmě (2021) a najnovší A pak přišla láska… (2022).

Film sa bude premietať spolu s krátkym slovenským filmom Zjavenie Jána režiséra Andreja Kolenčíka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kolenčík #MFF Karlovy Vary #Filmtopia