Adam Bardy: Aj skúsenosti z ozbrojených síl sa hodia v seriáli

Obaja mali vlaňajšok mimoriadne nabitý - Martinu Zábranskú (28) sme videli v seriáloch Priznanie aj Svätý Max, s Petrou Dubayovou si zahrali sestry v rozprávke Zakliata jaskyňa, ktorú televízia odvysielala na Vianoce, no asi najviac si ju diváci všimli v tanečnej súťaži Let's dance. Kým Martina ju moderovala, Adam Bardy (29), známy ako lekár zo seriálu Druhá šanca, v šou tancoval. Pre oboch to bola "zaberačka". A teraz sa dvojica stretla znova, ako hlavné postavy v novom seriáli Mama na prenájom.

14.01.2023 10:00
Adam Bardy a Martina Zábranská Foto:
Adam Bardy a Martina Zábranská na premiére seriálových noviniek Markízy.
debata

Martina, už vlani ste nám prezradili, že moderovanie Let's dance je riadny adrenalín. Aké bolo nakrúcanie seriálu Mama na prenájom? Zasa ste sa stretli s Adamom, teraz ste však neboli moderátorka a tanečník, ale obaja máte hlavné herecké úlohy. Čo bolo náročnejšie, seriál či tanečná šou?

Martina: Tanečná šou bola jednoznačne náročnejšia, v moderovaní sa cítim dobre, ale nie tak komfortne ako pri hraní, lebo tam som sama za seba. Seriál bola síce výzva, každý jeden natáčací deň, ale s Adamom to ide akosi ľahko.

Adam: Ide to, samozrejme. Pre mňa boli výzvou aj Let's dance, aj seriál, ale veľmi odlišné. Tanec bol určite ťažší. Chvíľu trvalo, kým si to sadlo a každý sme si našli svoju postavu, ale dôležité je, že sa všetci na pľac tešíme. Je tam úžasná atmosféra.

Martina: Stále sa smejeme, chodíme tam ako domov.

Video

Herectvo ste ani jeden neštudovali, Martina absolvovala strategický manažment na Univerzite Komenského, čo vy, Adam?

Adam: Ja som vyštudoval Akadémiu ozbrojených síl…

Vyskúšali ste si niekoľko rôznych povolaní, boli ste modelom aj členom Čestnej stráže prezidentky Čaputovej, dajú sa tieto skúsenosti nejako využiť aj pri herectve?

Adam: Určite áno, hovorím, že herectvo a práca v ozbrojených silách majú k sebe oveľa bližšie, ako si ľudia myslia, ale v pozitívnom zmysle slova. Nadobudol som skúsenosti, ktoré človek inde nezíska, no beriem to ako ukončenú etapu. Modelingu sa venujem stále, aj keď teraz naň nemám čas, no nevešiam ho celkom na klinec. Teraz je však hranie prioritou, aj preto, že robíme denný seriál Mama na prenájom.

Martina Zábranská a  Petra Dubayová (vpravo) na... Foto: Garfield Film
Zabranska Dubayova Martina Zábranská a Petra Dubayová (vpravo) na premiére slovenskej rozprávky Zakliata jaskyňa, kde stvárnili sestry.

V reáli máte malého syna Alana, v seriáli ste otcom malého dievčatka, ako sa vám hrá s Larisou Mižigar?

Adam: Úplne úžasne a myslím, že to hovorím za všetkých hercov. Larisa je výborná, veľmi talentovaná, rozumie si s každým na pľaci. A ak vás zaujíma, či môžem svoje otcovské skúsenosti využiť aj pri nakrúcaní, tak skôr si myslím, že seriálová Hanka a celý seriál je pre mňa príprava na otcovstvo. V Mame na prenájom mám šesťročnú dcéru, môj skutočný syn má rok a dva mesiace, takže tu zisťujem, čo ma ešte čaká.

Adam Bardy a  Larisa Mižigar na premiére... Foto: Profimedia
Larisa Mižigar Adam Bardy a Larisa Mižigar na premiére seriálových noviniek Markízy.

Martina, a ako ste na tom s deťmi vy?

Martina: Svoje deti zatiaľ nemám, ale deti milujem, v minulosti som robila animátorku v detskom tábore. Teraz na pľaci sa vo mne trošku vzbúrili hormóny a niekedy by som si po poslednej klapke Hanku, teda Larisu, šupla pod kabát a vzala ju domov. Lariska je strašne šikovné, vnímavé dieťa, chápe, čo hrá. Niekedy to až žije. Za štyri mesiace, čo spolu točíme, na nej vidím obrovský herecký posun.

Larisa Mižigar Čítajte viac Šesťročná Larisa hrá dcéru Adama Bardyho v Mame na prenájom. Čo s hercami zažila?

Takže žiadne rozpaky medzi Larisou a vami ako jej seriálovými rodičmi neboli?

Adam: Už na prvom stretnutí na kastingu to bolo veľmi srdečné. Čakal som, že sa možno bude hanbiť, ale hneď od začiatku sme si rozumeli. Fungovalo to od prvého dňa a náš vzťah sa stále utužuje.

Martina: Larisa už aj niektorých dáva do laty. Ako dieťa, samozrejme, neudrží pozornosť celý deň a keď točíme v detskej izbe, stavia si niečo alebo si kreslí a keď chalani stavajú kulisy, okríkne ich: Hej, ja som si to tu stavala, čo robíte? Stále ju držíme v nálade, aby nakrúcanie nebrala ako prácu, ale zábavu.

Martina Zábranská Foto: TV Markíza
Martina Zábranská Martina Zábranská

Ako sa učí svoju rolu, keď ešte nevie čítať?

Martina: Má svoju detskú koučku Dadu, ktorá je výborná a pracovala s deťmi zo seriálu Oteckovia. Keď Larise náhodou vypadne text, obráti sa na Dadu. Doma sa s ňou učia mamina, ocino, ale aj improvizuje. Keď náhodou zabudne text, vyzerá, že sa jej vybijú baterky, ale vynájde sa a povie synonymum…

Adam: Je veľmi šikovná, pamätá si texty, vždy sa pripravuje doma aj na pľaci.

Martina: Niekedy vie aj moje texty!

Upútavka na televízny seriál Druhá šanca

Adam, vy už ste si rolu lekára vyskúšali v úspešnej Druhej šanci, lekárom budete aj tu, ale zatiaľ čo predošlý seriál bol vážny, dramatický, Mama na prenájom má byť komediálny seriál. Čo vám bolo bližšie?

Martina: Čiže doktor alebo doktor?

Adam: Hej, zmenil som špecializáciu, v priebehu pár mesiacov som sa zmenil z rádiológa na gynekológa, boli to naozaj náročné skúšky, semestre plné učenia… (smeje sa). Druhú šancu beriem ako úžasnú skúsenosť, spoznal som tam veľa skvelých ľudí. Je výhoda, že som teraz biely plášť neobliekal prvýkrát. Myslím po hereckej stránke, v súkromí by som vás asi vyšetril, ale…

Martina: Naposledy!

Adam: Po hereckej stránke bola výhoda, že už som poznal celé to nemocničné prostredie.

Martina, vy v Mame na prenájom pracujete v reštaurácii. Už pred časom ste nám prezradili, že uvariť viete, aj celkom dobre, ale je to pre vás stres. Zmenilo sa to?

Martina: Či už viem variť? Sú tam pokusy, mám aj blok s receptami, nedávno som varila vianočnú šošovicovú polievku. Síce som v panike desaťkrát volala mame, ako sa robí zásmažka, ale vraciam sa k tomu a možno raz všetky tie recepty z bloku uvarím…

Adam Bardy s Dominikou Roškou sa v súťaži... Foto: TV Markíza
Let's Dance, Adam Bardy Adam Bardy s Dominikou Roškou sa v súťaži Let's Dance pretancovali až do finále.

Adama zmienka o receptoch hneď zaujala, vy viete variť, keď máte malého syna?

Baví ma variť, ale teraz na to nemám toľko času.

Adam, hrali ste nedávno aj v klipe Dana Heribana k jeho pesničke Hodina nočného pokoja nazvanej podľa básne Joža Urbana zo zbierky Malý zúrivý Robinson. Vidíme vás tam spolu s herečkou Evou Pavlíkovou, ktorej podľa Heribanových slov hráte luxusného zajačika. Ako ste sa k tomu dostali?

Adam: S Danom sme sa tiež spoznali počas nakrúcania seriálu Druhá šanca. Veľmi si rozumieme, takže ma oslovil, či by som mu v klipe stvárnil rolu milenca, zajačika – luxusného spoločníka. Evka Pavlíková je úžasná herečka a bola to pre mňa zasa nová miniherecká skúsenosť. Bolo to príjemné, zasmiali sme sa, obom sa nám s Danom výsledok páčil.

A v súkromí počúvate akú hudbu?

Adam: Všetko možné, nie som vyhranený na jeden žáner…

Martina: V šatni sme ho počuli púšťať si dychovky.

Adam: Aj hrám.

Martina: To ty hráš?

Adam: Hej.

Adam Bardy a Martina Zábranská Čítajte viac Martina Zábranská a Adam Bardy: Bolo náročnejšie Let's dance alebo seriál Mama na prenájom?

Keďže si rád skúšate rôzne úlohy, trúfli by ste si aj na moderovanie, ako napríklad Martina?

Adam: Skúsil som si to v rámci Dňa s Nadáciou Markíza, mal som aj pár živých vstupov. Bol to pre mňa krst ohňom, ale pekná skúsenosť, aj keď by som sa ešte musel veľa učiť.

Martina: Presne, je to príjemná skúsenosť, ale robiť to každý deň je veľmi náročné.

Adam: Ale hlavne príjemné.

Martina: To som rada, ale budeš moja konkurencia!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Bardy #Let's Dance #Martina Zábranská #Mama na prenájom