Komédia Všetko, všade a naraz získala najviac cien kritikov Severnej Ameriky

Americká sci-fi komédia Všetko, všade a naraz sa stala v nedeľu v Los Angeles víťazom 28. ročníka udeľovania cien Critics Choice Awards. Združenie amerických a kanadských kritikov Critics Choice Association (CCA) prisúdilo snímke ceny za najlepší film, najlepší pôvodný scenár a najlepší strih. Dan Kwan a Daniel Scheinert získali ceny za najlepšiu réžiu a Ke Huy Quan sa stal najlepším hercom vo vedľajšej úlohe, informovala agentúra DPA.

16.01.2023 10:04
vsetko, vsade naraz Foto:
Predstaviteľka hlavnej postavy Michelle Yeoh v sci-fi komédii Všetko, všade, naraz.
debata

Cenu pre najlepšiu herečku si odniesla Cate Blanchettová za úlohu fiktívnej šéfdirigentky Berlínskej filharmónie v dráme Tár. Najlepším hercom v hlavnej úlohe sa stal Brendan Fraser, stvárňujúci vo filme The Whale (Veľryba) muža s nadváhou, ktorý sa pokúša znovu nadviazať kontakt so svojou 17-ročnou dcérou Ellie.

V kategórii najlepší film v neanglickom jazyku zvíťazila indická historická dráma RRR, ktorá bodovala aj medzi soundtrackmi (za pieseň Naatu Naatu). Nemecký protivojnový film Na západe nič nové — rovnako ako na Zlatých glóbusoch — vyšiel znova naprázdno. Dráma režiséra Edwarda Bergera bola nominovaná na Oscara v Nemecku.

V televíznych kategóriách trikrát bodoval seriál Volajte Saulovi, ktorý je spin-offom kultového seriálu Perníkový tatko. Kritici ho ocenili ako najlepší dramatický seriál a herci Bob Odenkirk a Giancarlo Esposito získali ceny pre najlepšieho herca v hlavnej a vo vedľajšej úlohe. Abbott Elementary sa stal najlepším komediálnym seriálom.

Fabelman, spielberg, Čítajte viac Zlaté glóbusy tento rok Hollywood nebojkotoval. Čo sa zmenilo?

Critics Choice Awards sa udeľujú od roku 1995. Rozhoduje o nich viac ako 500 členov CCA z USA a Kanady.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Darren Aronofsky #Cate Blanchet #Všetko #Všetko všade naraz