Tvorcovia novej slovenskej komédie Villa Lucia predstavujú trailer

Komédiu, aká tu ešte nebola, avizujú tvorcovia nového slovenského filmu Villa Lucia. Divákom predstavujú trailer príbehu "o prvej láske a poslednej vlámačke". Filmová novinka má byť kombináciou dvoch divácky najpopulárnejších žánrov - romantickej komédie a kriminálneho filmu.

29.01.2023 10:00
Villa Lucia Foto:
Záber z filmu Villa Lucia.
debata

„Stavili v nej na silné, charizmatické herecké obsadenie, prepracované kaskadérske scény a najmodernejšie digitálne technológie, to všetko okorenené humorom, ktorý je poctou klasickým francúzskym komédiám,“ približuje distribučná spoločnosť Bontonfilm netradičný mix romantiky, akcie a humoru.

Film rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej, Luciu Renerovú (Hana Vagnerová). Cyril (Juraj Hrčka) si po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči nervy v psychiatrickej liečebni a práve dnes sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť.

Gorazd (Michal Kubovčík) je s Luciou zasnúbený a práve dnes musí svoj vzťah pred nestabilným Cyrilom utajiť. Svätopluk (Martin Meľo) sníva o tom, že práve dnes má poslednú šancu dať starú partiu dokopy.

Trailer k filmu Villa Lucia.

Snaha urovnať nevyriešenú minulosť privedie rozhádanú trojicu do Luciinho rodného domu, kde hrdinovia narazia na ešte väčšiu prekážku. Nestráženú starú vilu majú totiž práve dnes v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti. V ďalších úlohách sa predstavia Vlado Černý, Tomáš Mischura a Zdeněk Godla.

„Film je posledné ‚veľké letné‘ dobrodružstvo našich prerastených chlapcov. Veríme, že mužská časť publika sa zasmeje, pretože ‚je to naozaj o nás‘ a tá ženská, pretože ‚je to naozaj o vás‘,“ hovorí režisér a producent komédie Michal Kollár, známy krimithrillerom Červený kapitán.

„Villa Lucia je generačná výpoveď mixnutá s elementmi ‚zlodejskej‘ komédie. No predovšetkým je to bláznivo poňatý príbeh prvej lásky,“ dodal režisér.

Komédia Villa Lucia príde do kín 9. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #trailer #Villa Lucia