Clooney ako režisér nakrúti remake francúzskeho špionážneho seriálu

Hollywoodska hviezda George Clooney bude režírovať remake francúzskeho špionážneho televízneho seriálu "Le Bureau des légendes" v angličtine. TASR správu prevzala z utorkového servisu tlačovej agentúry AFP.

07.02.2023 14:51
George Clooney Foto:
George Clooney
debata

Nová verzia seriálu sa bude volať „The Department“. Jeho výroba sa začne v priebehu tohto roka. Americké médiá ho prirovnávajú k úspešnému seriálu „Homeland“ (V mene vlasti), ktorý kombinuje prvky špionáže a geopolitiky.

„Tak ako ‚Homeland‘ povýšil globálnu špionáž na novú úroveň, ‚The Department‘ zavedie divákov ešte hlbšie do sveta intríg a úskokov s komplikovanými postavami, ktoré bojujú s vlastnými démonmi,“ uviedla americká televízna stanica Showtime.

„Le Bureau des légendes“ bol pre francúzsku televíznu stanicu Canal+ obrovským medzinárodným hitom a predal sa do vyše 100 krajín. Ako realistický ho ocenila aj skutočná francúzska tajná služba DGSE (Generálne riaditeľstvo pre vonkajšiu bezpečnosť).

kate winslet Čítajte viac Kate Winslet nakrúca seriál pre HBO. Prvé zábery z Paláca sú vonku

Pôvodný seriál má doteraz päť sérií (2015–2020) a spolu 50 častí. Vytvoril ho francúzsky režisér a scenárista Éric Rochant.

Clooney, dvojnásobný držiteľ Oscara, predtým režíroval seriály Unscripted a Hlava 22, aj celovečerné filmy Milujte svojho zabijaka (2002), Dobrú noc a veľa šťastia (2005), Deň zrady (2011), Pamiatkari (2014) či Polnočné nebo (2020).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #George Clooney