Posledná rozlúčka s Jurajom Jakubiskom bude v sobotu 4. marca v Prahe

Posledná rozlúčka s filmovým režisérom, scenáristom a výtvarníkom Jurajom Jakubiskom bude v sobotu 4. marca o 13.00 h v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. TASR o tom informoval umelcov syn Jorik Jakubisko.

03.03.2023 17:27
Juraj Jakubisko Foto: ,
Režisér Juraj Jakubisko.
debata

Slovenskí diváci sa s legendou československého filmu budú môcť rozlúčiť prostredníctvom živého prenosu pohrebu, ktorý bude vysielať exkluzívne spravodajská televízia JOJ 24.

„Smútiacim hosťom sa prihovorí rodinný priateľ Jakubiskovcov, exprezident Václav Klaus. Na poslednej rozlúčke bude spievať Katarína Knechtová pieseň Muoj Bože, ktorá vznikla v súvislosti s jeho filmom Bathory,“ avizuje televízia.

Osobnosť filmového velikána si vo svojom televíznom vysielaní pripomenie v deň poslednej rozlúčky RTVS. „Od 14.30 h budú môcť diváci sledovať na Jednotke a na spravodajskom okruhu :24 mimoriadne spravodajské vysielanie Rozlúčka s Jurajom Jakubiskom,“ informuje verejnoprávna televízia.

Juraj Jakubisko Čítajte viac Juraja Jakubiska som poznala ešte bez klobúka

Legendárneho režiséra si pripomenie aj v ďalších reláciách počas dňa. Na Jednotke odvysiela o 13.20 h v repríze reláciu Takí sme boli. Dvojka zaradí do vysielania o 17.30 h hudobný film Eva, Eva, o 20.10 h odvysiela rozhovor Mekyho Žbirku s Jurajom Jakubiskom v relácii „Doupě Mekyho Žbirky“ a o 20.50 h film Vtáčkovia, siroty a blázni.

Juraj Jakubisko zomrel vo veku 84 rokov v Prahe krátko pred polnocou v noci z piatka 24. februára na sobotu. Preslávil sa filmami ako Tisícročná včela, Nevera po slovensky, Sedím na konári a je mi dobre, ale napríklad aj historickým veľkofilmom Bathory či rozprávkou Perinbaba.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #juraj jakubisko #režisér