Vo veku 89 rokov zomrel herec Robert Blake. Jeho kariéru poznamenala vražda manželky

Vo veku 89 rokov zomrel americký herec Robert Blake, ktorý sa preslávil najmä rolou policajta v seriáli Baretta zo 70. rokov minulého storočia. Jeho kariéru ale zatienil proces kvôli vražde jeho manželky v roku 2001. O úmrtí herca informovali zahraničné agentúry s odvolaním sa na jeho neter Noreen Austinovú, podľa ktorej zomrel Blake v Los Angeles v kruhu rodiny.

10.03.2023 11:26
robert blake Foto:
Herec Robert Blake zomrel vo veku 89 rokov.
debata

Agentúra Reuters o Blakeovi píše, že uznanie si tento herec, ktorý v rôznych rolách vystupoval už od detstva, získal aj za svoje stvárnenie postavy psychopatického vraha v snímke Chladnokrvne, ktorý bol adaptáciou rovnomenného románu Trumana Capoteho. Naposledy sa na filmovom plátne objavil v thrilleri Davida Lyncha Lost Highway, ktorý je o mužovi, ktorý zabil svoju manželku.

V roku 2002 bol Blake obžalovaný z toho, že zastrelil svoju manželku Bonnie Lee Bakleyovú, aby získal do starostlivosti ich malú dcéru. Podľa obžaloby o zavraždenie svojej manželky prosil aj iných ľudí. Na konci ostro sledovaného trojmesačného procesu bol oslobodený. Na súde sa o Bakleyovej hovorilo ako o podvodníčke posadnutej celebritami, ktorá ho vlákala do manželstva tým, že otehotnela. Než sa v roku 1999 zoznámila s Blakom, bola deväťkrát vydatá a zarábala si tak, že si pod rôznymi identitami zadávala inzeráty v časopisoch a presviedčala mužov, aby jej posielali peniaze.

V novembri 2005 však sudca Blakeovi v súvislosti so smrťou Bakleyovej nariadil, aby jej deťom vyplatil 30 miliónov dolárov, kvôli čomu musel vyhlásiť bankrot. Proti tomuto rozhodnutiu sa neúspešne pokúšal odvolať, ale podarilo sa mu výšku čiastky znížiť na 15 miliónov dolárov, píše britská BBC na svojich internetových stránkach. Výsledky súdov médiá prirovnávali k prípadu bývalej hviezdy amerického futbalu O. J. Simpsona, ktorý bol v roku 1994 zbavený viny v súvislosti s vraždou bývalej manželky a jej známeho, avšak neskôr počas civilného procesu ho sudca za smrť týchto ľudí zistil zodpovedným.

Rudolf Havlík a Jana Plodková Čítajte viac Natáčanie filmu Ostrov skomplikovala jedovatá stonožka, ktorá pohrýzla rekvizitárku

Blake vždy trval na tom, že je nevinný av niekoľkých rozhovoroch pre médiá dával najavo, ako je naštvaný na policajtov, ktorí jeho prípad vyšetrovali, a ako ho to priviedlo na mizinu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie