Perinbaba, Kristove roky aj portrét Juraja Jakubiska. Filmy barda slovenskej kinematografie sú online

Vzdať poctu Jurajovi Jakubiskovi predovšetkým znamená vidieť jeho filmy a dovoliť im zanechať svoju stopu. Životným krédom Juraja Jakubiska bolo "naplniť diváka úžasom" a v tomto duchu sa nesie aj online program, ktorý v spolupráci so Slovenským filmovým ústavom prináša steramovacia platforma DAFilms.sk.

11.03.2023 12:11
Kristove roky SFU Vladimir Vavrek Foto:
Jakubosko v roku 1967 debutoval filmom Kristove roky.
debata

V programe nájdu diváci kultové tituly novej vlny Vtáčkovia, siroty a blázni či Kristove roky, legendárnu rozprávku Perinbaba aj posledný predrevolučný film Sedím na konári a je mi dobre s Bolkom Polívkom v hlavnej úlohe.

Nechýba ani sága rodu Pichandovcov podľa predlohy Petra Jaroša Tisícročná včela. Ako bonus môžu diváci vidieť dokument Mateja Mináča Portrét režiséra, ktorý vznikal počas natáčania filmu Sedím na konári a je mi dobre a vystupuje v ňom po boku Jakubiska aj jeho priateľ Federico Fellini.

juraj jakubisko, lukáš frlajs, perinbaba, perinbaba 2, Čítajte viac VIDEO: Posledným Jakubiskovým filmom ostane Perinbaba a dva svety. Čo o ňom povedal samotný režisér v rozhovore pre Pravdu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #juraj jakubisko #Federico Fellini #dafilms