Filmová Barbie ovládla svet ešte pred premiérou

Raz za čas sa objaví film, ktorý spôsobí ošiaľ ešte pred jeho samotnou premiérou. Príkladom je aj pripravovaná snímka Barbie, ktorá bude mať premiéru 20. júla - v rovnaký deň, ako biografická dráma Oppenheimer od Christophera Nolana. Film o otcovi atómovej bomby Robertovi Oppenheimerovi však také divoké ohlasy na sociálnych sieťach nemá ani zďaleka. Barbie sa stala predmetom množstva internetových memečiek a údajne predznamenáva nový módny trend pre rok 2023.

08.04.2023 06:00
Barbie Foto:
Barbie ožije vo filme v koži herečky Margot Robbie.
debata

Novú Barbie režíruje Greta Gerwigová, ktorá napísala scenár spolu so svojím partnerom Noahom Baumbachom. V súčasnosti je Gerwigová jednou z najúspešnejších režisérok – na svojom konte má snímky ako Malé ženy či Lady Bird, ktoré boli obe nominované na Oscara. Tentoraz sa rozhodla zmapovať príbeh jednej z najznámejších detských hračiek od firmy Mattel.

Barbie žije v Barbielande, ale nie je...
Režisérkou filmu je herečka a filmárka Greta...
+5Barbie stvárňuje vo filme Margot Robbie....

O samotnom deji sa zatiaľ vie len toľko, že Barbie vyhodia z Barbielandu, pretože nie je dostatočne dokonalá. Vydáva sa preto za dobrodružstvom do skutočného sveta. Titulnú postavu filmu stvárňuje Margot Robbie, známa zo snímok Suicide Squad,, Vtedy v Hollywoode, Babylon, Vlk z Wall Street či Ja, Tonya. Tvorcovia pre túto rolu zvažovali aj ďalšie mená – ako Barbie sa tak mohla predstaviť Lady Gaga, Amy Schumerová či Anne Hathawayová. Úlohu Kena stvárni Ryan Gosling. Teda toho hlavného – vo filme totiž uvidíme hneď niekoľko typov Barbie a Kena. Okrem Robbie a Goslinga sa v snímke objaví viacero známych mien ako Simu Liu, Michael Cera, Will Ferrell, Emma Mackeyová, John Cena, Dua Lipa, Kate McKinnonová či Helen Mirrenová.

Fanúšikov zrejme sklame, že sa vo filme neobjaví slávna pieseň Barbie Girl z roku 1997 od skupiny Aqua. Dôvodom majú byť spory medzi Mattelom a hudobným vydavateľstvom MCA Records. Hudbu vo filme mal na starosti francúzsky skladateľ Alexandre Desplat, s ktorým Gerwigová spolupracovala na filme Malé ženy. Prvý krátky trailer, ktorý sa objavil v decembri minulého roka, parodoval známu scénu zo sci-fi snímky Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírna odysea. Ďalší trailer vyšiel v apríli spolu s 24 plagátmi zobrazujúcimi jednotlivé postavy z filmu. Fanúšikovia si na oficiálnej stránke k filmu môžu vytvoriť svoje vlastné Barbie selfie.

Oppenheimer Čítajte viac Nolan nechal vybuchnúť atómovku alebo ako sme sa naučili milovať filmové triky

Film Barbie prinesie do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Filmy inšpirované hračkami
Dungeons and Dragons: Česť zlodejov (2023)
Max Steel (2016)
Ouija (2014)
Bojová loď (2012)
G. I. Joe (2009)
Transformers (2007)
Toy Story (1995)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbie #Greta Gerwig