Takmer 93-ročný Clint Eastwood pripravuje svoj zrejme posledný film

Americký herec, režisér, skladateľ a producent Clint Eastwood, ktorý čoskoro oslávi svoje 93. narodeniny, sa chystá rozlúčiť s filmom. Teda aspoň podľa špekulácií médií - sám zatiaľ nepotvrdil, že by malo ísť o jeho posledný projekt. Držiteľ štyroch Oscarov a rovnakého počtu Zlatých glóbusov, po ktorom skupina Gorillaz pomenovala jednu zo svojich najslávnejších skladieb, má za sebou naozaj bohatú kariéru. Začínal v žánri western a za svoju kariéru účinkoval vo vyše 70 filmoch.

18.04.2023 21:54
Clint Eastwood Foto: ,
Clint Eastwood na zábere z roku 2020.
debata

Ako herec sa naposledy objavil v snímke Cry Macho, ktorú aj sám režíroval. Zahral si postavu bývalej hviezdy rodea a majiteľa konského ranču, ktorý od šéfa dostal za úlohu dopraviť jeho problémového syna z Mexika do Texasu.

Eastwoodov pripravovaný film, ktorý by sa mal začať natáčať už v polovici júna, sa bude volať Juror No. 2 a pôjde o triler. Zápletka je o členovi súdnej poroty, ktorý počas procesu zistí, že práve on mohol spôsobiť smrť obete. Bude sa preto musieť rozhodnúť – zmanipuluje porotu vo svoj prospech, alebo sa prizná?

Gorillaz - Clint Eastwood

Vo filme bude účinkovať Nicholas Hoult, ktorý stvárni predsedu poroty. Hoult je známy predovšetkým svojimi rolami v snímkach ako Renfield, Menu, X-Men: Prvá trieda či Tolkien. V úlohe žalobkyne sa predstaví Toni Collette. Kedysi sa preslávila rolou v oceňovanej snímke Šiesty zmysel, kde stvárnila matku malého chlapca, ktorý mal schopnosť vidieť duchov.

Po rokoch sa opäť dostala na výslnie dychberúcim výkonom v horore Prekliate dedičstvo od režiséra Ariho Astera. Následne účinkovala vo filmoch ako Na nože, Asi to ukončím či Ulička prízrakov. Hoult a Colette si spolu už zahrali – v snímke Ako na vec z roku 2002 stvárnili matku a syna.

Trailer k filmu Cry Macho.

Zatiaľ nie je známe, či si v snímke zahrá aj samotný Eastwood. Scenár bude mať na starosti Jonathan Abrams, ktorý s písaním filmov veľké skúsenosti nemá – v minulosti sa však podieľal na produkcii snímky Plán úteku.

Clint Eastwood sa po natočení filmu Juror No. 2 stane najstarším aktívnym režisérom – už so svojou snímkou Million Dollar Baby z roku 2004 pokoril rekord a stal sa najstarším človekom, ktorému sa podarilo získať Oscara za réžiu. Juror No. 2 by mal mať premiéru na budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #film #režisér #Clint Eastwood