Herec Jan Kačer: Po osemdesiatke hrá v politickom trileri a vie, na čo potrebuje odvahu

Slávneho českého herca, manžela Niny Divíškovej, najnovšie môžeme vidieť ako vysoko postaveného politika v politickom trileri Moc. Hraný film režiséra Mátyása Priklera má odhaliť skrytú mašinériu politickej moci a snahy o jej udržanie.

24.04.2023 06:00
debata

Jan Kačer pred slávnostnou premiérou filmu Moc povedal, že je to v jeho 86 rokoch paradoxne jeho prvá slávnostná premiéra. Väčšina filmov, na ktorých sa podieľal, totiž bola zakázaná.

Moc je dráma s prvkami politického thrilleru, ktorá odhaľuje dilemy moci v súčasnej spoločnosti. Ide o druhý dlhometrážny hraný film režiséra Mátyása Priklera (Ďakujem, dobre, 2013). Zaoberá sa témou moci a bezmocnosti v súčasnej spoločnosti.

Nešťastná náhoda na neformálnej poľovačke politikov dvoch krajín, pri ktorej zomrie mladý človek je začiatkom príbehu, ktorý odhaľuje skrytú mašinériu politickej moci a snahy o jej udržanie. Príbeh, v ktorom hrajú hlavné úlohy vysokopostavený politik (Jan Kačer) a agent (Szabolcs Hajdu), ktorý má všetko „upratať“ si kladie otázky o podobe pravdy v súčasnom verejnom živote, o možnostiach jej hľadania a skrývania, ale aj o skutočnej identite politických figúr a príbehoch za ich verejnými maskami

Video
Pozrite si, čo o odvahe prezradil Jan Kačer:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #moč #Mátyás Prikler #Jan Kačer