Spider-Man zbúral pravidlá počítačovej animácie. Pokračovanie prinesie akčné "pavúčie vojny"

Na veľké plátna sa vracia obľúbený superhrdina v očakávanom pokračovaní oskarového megahitu Spider-Man: Paralelné svety. Čo prinesie pokračovanie pavúčej ságy? Možno spoznáte hlasy Mariána Gáboríka alebo Borisa Valábika.

22.05.2023 07:00
Spider-Man: Cez paralelné svety Foto:
Tvorcovia pokračovania pavúčej ságy sľubujú bohatú vizuálnu hostinu ohromujúco skombinovaných animačných štýlov.
debata
Spider-Man: Cez paralelné svety

Prvá časť získala Oscara aj Zlatý glóbus. Čo prinesie pokračovanie pavúčej ságy?

Fotogaléria
 Miles Morales sa zase stretáva s Gwen a...
Pavučiny sa riadne zamotajú, keď Miles stojí...
+4Miles, samozrejme, neváha ani chvíľu a rozhodne...

Keď sa v roku 2018 objavil v kinách, zbúral dovtedajšie pravidlá počítačovej animácie a vytvoril vlastné – a to všetko v dokonalom súlade s originálnym strhujúcim príbehom mladého nastávajúceho hrdinu Milesa Moralesa.

Spomedzi množstva zaslúžených ocenení spomeňme Oskara, Zlatý glóbus a milióny nadšených fanúšikov každého veku po celom svete. Film si doposiaľ si drží skvelé skóre u divákov aj kritikov (Rotten Tomatoes 93 a 97%). Nečudo, že očakávania fanúšikov sú obrovské.

SPIDER-MAN: CEZ PARALELNÉ SVETY

Druhá časť pavúčej ságy

Druhá časť pavúčej ságy pod názvom Spider-Man: Cez paralelné svety vhupne do našich kín 1. júna 2023. Itafilm ju u nás uvedie v dvoch verziách: v slovenskom dabingu a pre fajnšmekrov aj pôvodnom znení s titulkami. Tvorcovia filmu hlasy niektorých postáv pôvodného znenia taja do posledného okamihu a sľubujú fanúšikom mnohé prekvapenia. Keby sa vám zdalo, že aj v slovenskej verzii ste zachytili nejaké povedomé neherecké hlasy, schválne, či spoznáte? Ostatní zatiaľ zostávajú v utajení.

Herec Jason Momoa, Aquaman Čítajte viac Filmové premiéry: Očakávaný Aquaman aj Spider-Man: Paralelné svety
Už prvá časť oskarového megahitu Spider-Man:... Foto: Profimedia
Spider-Man: Cez paralelné svety Už prvá časť oskarového megahitu Spider-Man: Paralelné svety zbúrala dovtedajšie pravidlá počítačovej animácie. V ďalšej časti tvorcovia zašli ešte ďalej.

Čo divákov čaká?

Miles Morales sa zase stretáva s Gwen a dozvedá sa, že existuje elitný tím pavúčích superhrdinov zo všetkých paralelných svetov. Pavučiny sa riadne zamotajú, keď stojí pred rozhodovaním, či má spolu s nimi zachrániť Multiverzum, alebo ľudí, ktorých miluje. Miles samozrejme neváha ani chvíľu a rozhodne sa vyriešiť to po svojom. Lebo záleží na tom, ako masku nosíte. Pre ostatných Spider-Manov sa preto stáva nepriateľom číslo 1 a tak okrem boja proti zloduchom sledujeme šialene akčné „pavúčie vojny“.

Viggo Mortensen Čítajte viac Asociácia producentov vyhlásila za film roka Zelenú knihu

„Všetko sa deje na pozadí neuveriteľne bohatej vizuálnej hostiny ohromujúco skombinovaných animačných štýlov, ktoré ohúria s každým novým prostredím,“ sľubujú tvorcovia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spider-Man: Paralelné svety #Spider-Man: Cez paralelné svety