VIDEO sci-fi Tvorca: Umelá inteligencia má zbraň na vyhubenie ľudstva

Vonku sú prvé zábery z epického akčného sci-fi thrilleru Tvorca, ktorý sa do kín dostane v októbri tohto roka. V réžii Garetha Edwardsa (Rogue One, Godzilla) si vo filme zahrali John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, nováčik Madeleine Yuna Voyles a držiteľka Oscara Allison Janney.

23.05.2023 12:00
tvorca Foto:
Film Tvorca vstúpi do slovenských kín v októbri 2023.
debata

Uprostred vojny budúcnosti medzi ľudskou rasou a silami umelej inteligencie je Joshua (John David Washington), ostrieľaný bývalý agent špeciálnych jednotiek, ktorý smúti za zmiznutím svojej manželky (Gemma Chan), naverbovaný, aby vypátral a zabil Tvorcu. Tvorca je epolapiteľný architekt pokročilej umelej inteligencie, ktorý vyvinul záhadnú zbraň so silou ukončiť vojnu, ale aj ľudstvo samotné. Joshua a jeho tím elitných agentov sa vydávajú cez nepriateľské línie do temného srdca územia okupovaného umelou inteligenciou, len aby zistili, že zbraň, ktorá má zničiť svet, je umelá inteligencia v podobe malého dieťaťa.

Scenár filmu napísali Gareth Edwards a Chris Weitz podľa Edwardsovho príbehu. Film Tvorca vstúpi do slovenských kín v októbri 2023.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #Gemma Chan #Ken Watanabe #Allison Janney