Muž s nožom vnikol na pozemok herca Benedicta Cumberbatcha. Chcel mu podpáliť dom

Herec Benedict Cumberbatch, ktorý je známy stvárnením detektíva Sherlocka Holmesa a superhrdinu Doctora Strangea či úlohami v snímkach Sila psa, 1917 a Kód Enigmy, prežil poriadne vypäté chvíle. Bývalý šéfkuchár hotela v Mayfair Jack Bissell totiž vnikol na jeho pozemok v severnom Londýne s cieľom ublížiť mu. Jedinú ujmu našťastie utrpel len exteriér domu, v ktorom sa v tom čase nachádzal Cumberbatch spolu s manželkou Sophie Hunterovou a ich troma deťmi.

31.05.2023 12:00
Benedict Cumberbatch Foto: ,
Herec Benedict Cumberbatch.
debata

Ešte predtým, ako došlo k samotnému incidentu, si bol Bissell kúpiť pita chlieb v neďalekom obchode, kde sa majiteľovi predajne pochválil s plánom podpáliť hercov dom. Šéfkuchár najskôr vykopol železnú bránu do prednej záhrady, a zatiaľ čo v ruke držal rybársky nôž, kričal: „Viem, že si sa sem presťahoval, dúfam, že to tu zhorí!“

Následne zo záhradky vytrhol jednu z rastlín a hodil ju na stenu domu. Potom opľul interkom, čo sa mu neskôr vypomstilo, a začal ho nožom ničiť. Do domu sa mu našťastie preniknúť nepodarilo, preto sa rozhodol utiecť. Vďaka DNA z jeho slín sa však polícii podarilo zistiť jeho identitu a zatknúť ho.

„Prirodzene, celá rodina bola absolútne zdesená v domnienke, že sa ten muž dostane dnu a ublíži im. Našťastie to tak ďaleko nezašlo. Benedict a Sophie mali odvtedy množstvo bezsenných nocí, počas ktorých sa strachovali, že by mohli byť opäť terčom útoku,“ uviedol pre Daily Mail Cumberbatchov blízky.

Na súdnom pojednávaní, ktoré sa uskutočnilo 10. mája, sa Jack Bissell priznal k spáchaniu trestného činu, nijako sa pritom neobhajoval. Ako trest dostal pokutu vo výške 250 libier a trojročný súdny zákaz priblíženia k hercovej rodine a ich pozemku.

Nie je jasné, prečo sa Bissell rozhodol skutok spáchať, už predtým však čelil niekoľkým problémom so zákonom. Bol obvinený z krádeže, ničenia majetku a užívania drog. V roku 2015 ho zatkli počas londýnskeho protestu proti vojenskému zásahu v Sýrii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #herec #Benedict Cumberbatch